Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 09 09

Dėl „US Open“ titulo moterų turnyre susikaus dvi geriausios šio sezono tenisininkės

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį Lietuvos laiku įvykusiuose „US Open“ moterų vienetų turnyro pusfinaliuose paaiškėjo abi finalo dalyvės – bilietus į lemiamą mūšį iškovojo dvi geriausios šio sezono tenisininkės, tačiau tik viena iš jų buvo laikoma savo poros favorite.
Ons Jabeur ir Iga Swiatek
Ons Jabeur ir Iga Swiatek / „Twitter“ nuotr.

Sunkią pergalę trijų setų kovoje iškovojo pirmoji planetos raketė Iga Swiatek (WTA-1). Lenkijos teniso talentė 3:6, 6:1, 6:4 sugebėjo palaužti baltarusę Aryną Sabalenką (WTA-6).

Lemiamame trečiajame sete 21-erių tenisininkei teko išlipti iš labai sudėtingos situacijos, kuomet jos oponentė buvo vos per du geimus nuo pergalės (4:2), tačiau galingas finišas, kurio metu buvo laimėti paskutinieji keturi geimai, Igai atvėrė duris į finalą.

Šeštadienį lenkė sieks jau savo trečiojo „Didžiojo kirčio“ titulo. Kol kas abu sykius tenisininkė triumfavo ant grunto Paryžiuje vykstančiame „Roland Garros“ turnyre, tačiau šiemet vis užtikrinčiau jaučiasi ir ant greitesnių dangų.

Iki šių metų turnyro Niujorke ji buvo toliausiai nužygiavusi tik iki aštuntfinalio.

Savo ruožtu Baltarusijos sportininkei A.Sabalenkai „Didžiojo kirčio“ pusfinalis ir toliau lieka kol kas neperžengiamu etapu. Tai jau trečiasis 24-erių tenisininkės pralaimėtas pusfinalis – įdomu tai, kad visi jie buvo pralaimėti trečiajame sete 4:6.

I.Swiatek varžove finale bus taip pat nuostabų sezoną žaidžianti Ons Jabeur (WTA-5). Po „US Open“ turnyro į antrą WTA reitingo poziciją sugrįšianti Tuniso atstovė kitame pusfinalyje netikėtai lengvai 6:1, 6:3 sutriuškino Caroline Garcia (WTA-17).

Būtent pastaroji buvo įvardijama šios poros favorite – pusfinalį Prancūzijos tenisininkė pasitiko su net 13 iškovotų pergalių iš eilės serija ir turbūt geriausia sportine forma per savo gyvenimą, tačiau pirmasis karjeros „Didžiojo kirčio“ pusfinalis jai nesusiklostė.

Stabiliai viso sezono metu atrodanti O.Jabeur pagaliau demonstruoja puikius rezultatus ir „Grand Slam“ turnyruose – tai antrasis Afrikos žemyno atstovės finalas šiame lygmenyje iš eilės. Vimbldone ji nusileido Jelenai Rybakinai iš Kazakhstano.

„US Open“ finalas taps puikiu rodikliu ir geriausiai šio 2022-ųjų metų WTA sezono tenisininkei išrinkti, kadangi būtent I.Swiatek ir O.Jabeur yra daugiausiai reitingo taškų per šiuos metus iškovojusios tenisininkės.

Tarpusavio susitikimuose kol kas lygybė – 2:2. Pastarąjį sykį šios tenisininkės susitiko gegužę Romoje vykusio turnyro finale, kurį užtikrintai laimėjo lenkė (6:2, 6:2). Ant kietos dangos tenisininkės yra pasidalijusios po pergalę.

VIDEO: Iga Swiatek vs. Aryna Sabalenka Highlights | 2022 US Open SemiFinal
VIDEO: Caroline Garcia vs. Ons Jabeur Highlights | 2022 US Open Semifinal

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius