Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 05

Daviso taurė pirmą kartą atiteko Serbijai (nuotraukos, video)

Džiaugsmo ir nusivylimo ašaros. Taip baigėsi 2010-ųjų Daviso taurės turnyro teniso finalas Serbijoje. Šeštadienį Prancūzijos rinktinė išsiveržė į priekį, tačiau sekmadienį pralaimėjo abu susitikimus. Serbijos tenisininkai ne tik pirmą kartą pateko į Daviso taurės finalą, bet ir pirmą kartą tapo čempionais.  
Triumfuojantys Serbijos rinktinės nariai
Triumfuojantys Serbijos rinktinės nariai / „Scanpix“ nuotr.

Paskutinę ir lemiamą penktą kovą Viktoras Troickis rezultatu 6:2, 6:2, 6:3 laimėjo prieš Michaelį Llordrą. Planetos reitinge prancūzas užima 23-ią poziciją, o serbas 30-ą. 

„Tai įsimintiniausios akimirkos mano gyvenime“, – po fantastiško mačo sakė V.Troickis.

„Tai istorija. Tai didžiausia Serbijos teniso pergalė. Mes iki šiol negalime patikėti tuo, ką padarėme“, – kalbėjo N.Djokovičius.

Pirmame sekmadienio susitikime serbas Novakas Djokovičius 6:2, 6:2, 6:4 nugalėjo prancūzą Gaelį Monfilsą ir išlygino serijos iki trijų pergalių rezultatą 2:2.

Po pralaimėto dvejetų susitikimo serbams nebeliko kur trauktis. Trečioji planetos teniso raketė N.Djokovičius privalėjo laimėti vienetų susitikimą, kad Serbija tęstų kovą dėl čempiono titulo.

Daviso taurės finalą ir istorinį savo tautiečių triumfą sausakimšoje Belgrado arenoje stebėjo daugiau nei 16 tūkstančių žmonių.

Serbija yra 13-oji teniso valstybė, nugalėjusi šiame turnyre nuo 1990 metų, kai įvyko pirmasis Daviso taurės teniso turnyras.  

VIDEO: Serbia - France final Davis cup (poslednji poen-last point)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius