-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 26

Donatos Rimšaitės stipendija Ričardui Berankiui gali būti perleista tik išimties tvarka

Tikimasi, kad Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) olimpinio solidarumo stipendiją, kurią iki pabėgimo į Rusiją gaudavo penkiakovininkė Donata Rimšaitė, pavyks nukreipti kitam Lietuvos sportininkui – tenisininkui Ričardui Berankiui.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pasak Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) olimpinių programų direktoriaus Kazio Steponavičiaus, pagal IOC reglamentą tokia procedūra neįmanoma, mat stipendijos – vardinės, tačiau LTOK prezidentas Artūras Poviliūnas į IOC Solidarumo fondą raštu kreipėsi prašydamas padaryti išimtį.

Taip tik į trečią 2012 metų Londono olimpinių žaidynių kandidatų sąrašą įtrauktam, todėl pasirengimui olimpinėms žaidynėms nė cento negaunančiam R.Berankiui per mėnesį tektų 800 JAV dolerių (apie 2,1 tūkst. litų) dydžio išmoka.

Šie pinigai, sportininkus pasiekiantys per Lietuvos olimpinį sporto centrą, gali būti naudojami tik sportininkų mokomojo darbo išlaidoms padengti, pavyzdžiui, treniruočių stovykloms, maitinimui, vitaminams ar maisto papildams įsigyti.

„Nėra numatyta, kad išvykus sportininkui į kitą šalį ir nustojus jam mokėti stipendiją ją automatiškai būtų galima perleisti kitam sportininkui. Pasinaudodamas asmeniniais ryšiais LTOK prezidentas kreipėsi į fondo direktorę, kad būtų padaryta išimtis. Tikimės, kad taip ir įvyks“, – 15min.lt sakė K.Steponavičius.

IOC atsakymo tikimasi sulaukti per savaitę. Vis dėlto K.Steponavičius prasitarė, kad IOC Solidarumo fondas į LTOK rekomendaciją stipendiją skirti būtent R.Berankiui gali ir neatsižvelgti, jei jiems pasirodys, kad kitos sporto šakos atstovui paramos reikia labiau.

Olimpinio solidarumo stipendijos talentingiausiems sportininkams skiriamos likus dvejiems metams iki olimpinių žaidynių. LTOK į paraišką šįkart buvo įtraukęs 15-a Lietuvos sportininkų, tačiau IOC stipendijas skyrė dešimčiai. Tarp penkių negavusiųjų buvo ir R.Berankis.

Neskaitant D.Rimšaitės, kuriai stipendija buvo skirta, bet sportininkei išvykus į Rusiją anuliuota, olimpinio solidarumo stipendijas gauna: Eglė Balčiūnaitė, Airinė Palšytė (lengvoji atletika), Aurimas Didžbalis (sunkioji atletika), Gintarė Gaivenytė, Vaida Pikauskaitė (dviračių trekas), Vaidotas Blažys (plaukimas), Evaldas Petrauskas (boksas), Rolandas Maščinskas (irklavimas) ir Kęstutis Navickas (badmintonas).

Stipendijų, kaip ir R.Berankis, negavo Urtė Kazakevičiūtė (plaukimas), Aldas Lukošaitis, Aleksandras Kazakevičius (imtynės) ir Egidijus Kavaliauskas (boksas).

Beje, į Rusiją išvykusiai D.Rimšaitei teks grąžinti IOC Solidarumo fondui keturis mėnesius jai mokėtą stipendiją.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius