-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 04

Dvikovai artėjant nepamiršta R.Berankio pergalė ir G.Mullerio sudaužyta raketė

Nuo paskutinės Ričardo Berankio ir Gilles'o Mullerio akistatos praėjo lygiai metai. Abu jie žaidė Zagrebe ir abu tos dvikovos tikrai nepamiršo. Praėjusį sezoną puikią formą demonstravęs Liuksemburgo žaidėjas sudaužė raketę, o pergalę po sudėtingos trijų setų kovos išplėšė lietuvis.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Artėjančios dvikovos ryškiu favoritu laikomas 42-ą vietą pasaulio reitinge užimantis G.Mulleris. Tačiau tai bus ketvirta abiejų žaidėjų akistata karjeroje. O kol kas tarpusavio mačuose 2:1 pirmauja R.Berankis. 

„Sunku pasakyti, kaip pasibaigs mačas su G.Mulleriu, – apie artėjančią dvikovą kalbėjo R.Berankis. – Esame kelis kartus vienas su kitu jau žaidę. Jo žaidimas daug priklauso nuo padavimo.“

Lietuvis sunkiai pradėjo „Sofia Open“ turnyrą ir pirmame rate 6:3, 2:6, 6:3 nugalėjo 287-ą vietą pasaulio reitinge užimantį bulgarą Dimitarą Kuzmanovą. 

VIDEO: Ričardo Berankio ir Dimitaro Kuzmanovo mačo ištraukos

„Pirmo rato mačas visada būna sudėtingas. Ypač kai tavo oponentas yra vietinis žaidėjas. Jį puikiai palaikė aistruoliai“, – iškart po šios dvikovos kalbėjo R.Berankis. 

G.Mulleris įspūdingai pradėjo „Sofia Open“ turnyrą ir pirmoje kovoje 6:3, 6:2 sutriuškino Maleką Jazirį. Miulis pirmame mače laimėjo visus taškus pirmu padavimu, o po antro padavimo varžovui leido laimėti tik septynis taškus. Nors danga Sofijos turnyre nėra pati greičiausia, G.Mulleris per valandą ir du setus trukusį mačą atliko net 16 neliečiamų padavimų.  

„Scanpix“ nuotr./Gilles Mulleris
„Scanpix“ nuotr./Gilles Mulleris

32-ejų metų G.Mullerio žaidimo stilius visada panašus. Galingas padavimas ir išėjimas prie tinklo. Šį sezoną Liuksemburgo tenisininkas puikiai sužaidė turnyrą Sidnėjuje. Pakeliui iki pusfinalio jis nugalėjo Borną Čoričių, Dominicą Thiemą, Jeremy Chardy ir jiems nepralaimėjo nė vieno seto. Pusfinalyje Miulį sustabdė Grigoras Dimitrovas. 

„Australian Open“ turnyro pirmame rate G.Mulleris po keturių setų kovos su keturiais pratęsimais nugalėjo Fabio Fogninį. Antrame rate po penkių setų kovos nusileido australui Johnui Millmanui.

R.Berankis ir G.Mulleris žaidė lygiai prieš metus. ATP 250 serijos turnyre Zagrebe ir taip pat kovojo dėl patekimo į ketvirtfinalį. Lietuvis tuomet 3:6, 7:6(5), 6:4 nugalėjo 36-ą pasaulio raketę. 

Įdomu, kad Zagrebo turnyras daugiau neberengiamas, o šios varžybos buvo perkeltos į Sofiją. Nors pasikeitė miestas, lygiai po metų abu tenisininkai vėl susitiko ir vėl kovos dėl vietos ketvirtfinalyje. 

Už pergalę tenisininkui atiteks 45 reitingo taškai ir 13-os tūkstančių eurų premija. O ketvirtfinalyje teks kovoti su trečiu pagal skirstymą ispanu Guillermo Garcia Lopezu (ATP 27). 

R.Berankio ir G.Mullerio akistata Lietuvos laiku prasidės 15:30. Deuce.lt kviečia mačo įvykius sekti drauge. Mūsų puslapyje feisbuke visada galite rasti mačų transliacijas, jeigu tik jos yra internete. 

VIDEO: Gilles Mulleris sužavėtas Sofia Open organizavimu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius