Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 06 02

E.Butvilas dramatiškai pateko į „Roland Garros“ jaunių dvejetų pusfinalį

17-metis Lietuvos teniso talentas Edas Butvilas tęsia kovos dėl dar vieno „Didžiojo kirčio“ jaunių trofėjaus.
Edas Butvilas
Edas Butvilas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Pernai prestižiniame Vimbldone jaunių dvejetų čempionu tapęs lietuvis šiemet jau pateko į pusfinalį ir „Roland Garros“ pirmenybėse.

Lietuvio ir kroato Mili Poljičako pora po permainingos, beveik pusantros valandos užtrukusios kovos 2:6, 7:6(3), [12:10] palaužė čeką Hyneką Bartoną ir amerikietį Aidaną Kimą.

Po prasto pirmojo seto E.Butvilo ir M.Poljičako pora, kuri yra pirma pagal skirstymą jaunių dvejetų varžybose, strigo ir antrajame sete.

Varžovai dominavo 4:0 ir turėjo dviejų breakų pranašumą, bet E.Butvilas su M.Poljičaku tuomet pademonstravo charakterį – išlygino rezultatą, išplėšė pratęsimą, o jame ir seto pergalę.

Dramos netrūko ir lemiamame sete. Lietuviui ir kroatui prireikė keturių match-pointų galiausiai pasiekti saldžią pergalę.

„Roland Garros“ jaunių dvejetų pusfinalyje E.Butvilas ir M.Poljičakas susitiks su amerikiečiu Nicholu Godsicku bei portugalu Henrique Rocha.

Jaunių pasaulio reitinge aukščiausią vietą iš šių žaidėjų užima M.Pojičakas, kuris yra ketvirtas. Lietuvis E.Butvilas – dešimtas, amerikietis N.Godsickas – 32-as, o portugalas H.Rocha – 123-ias.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius