-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 01

Finalinio WTA turnyro starte – favoričių kluptelėjimai

Teksaso valstijoje (JAV) pirmadienį prasidėjo finalinis WTA sezono turnyras, kuriame varžosi aštuonios daugiausiai reitingo taškų šiemet iškovojusios tenisininkės. Pirmąją pirmenybių dieną pralaimėjimus patyrė aukščiau reitinguotos žaidėjos.
Maria Sakkari
Maria Sakkari / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Nancy Richey grupės kovas atidarė atkaklus Jessicos Pegulos (WTA-3) ir Marios Sakkari (WTA-5) mūšis, kurį pastaroji laimėjo rezultatu 7:6(6), 7:6(4).

Dar prieš aštuonias dienas J.Pegula savo oponentę WTA 1000 finale Gvadalacharoje įveikė 6:2, 6:3, tačiau graikė tuomet žaidė savo antrą mačą per dieną ir po susitikimo pripažino, kad nebeturėjo jėgų kovai dėl titulo.

Įdomu tai, kad M.Sakkari savo standartais žaidė ganėtinai prastą sezoną, tačiau paskutinėje metų dalyje pasiekė finalus Parmoje ir Gvadalacharoje, o to užteko, kad graikė pagriebtų paskutinį kelialapį į turnyrą.

Vien už sužaistą susitikimą čia skiriami 125 WTA reitingo taškai, o dar tiek pat – už pergalę.

Praėjusiais metais baigiamajame metų turnyre M.Sakkari pasiekė pusfinalį, o J.Pegulai tai debiutas.

Dar dramatiškesnę pergalę grupių etape iškovojo baltarusė Aryna Sabalenka (WTA-7), kuri 3:6, 7:6(5), 7:5 palaužė Tuniso superžvaigždę Ons Jabeur (WTA-2).

Pastaroji antrojo seto pratęsime pirmavo 5:3 ir buvo vos per du taškus nuo pergalės, tačiau tuomet įsigudrino pralaimėti keturis kamuoliukus paeiliui.

Trečiajame sete O.Jabeur turėjo pranašumą 4:2, bet ir vėl susikurtos persvaros išlaikyti nesugebėjo bei galiausiai patyrė nesėkmę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius