-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 28

Galingus amerikiečio kirčius atlaikęs R.Berankis – antrajame Vimbldono etape

Ričardas Berankis (ATP-106) sugrįžta į antrąjį Vimbldono etapą. Pajėgiausias Lietuvos tenisininkas pirmajame prestižinio teniso turnyro Londone rate pateikė nemenką sensaciją ir jau laukia potencialaus mūšio su vienu geriausių visų laikų tenisininkų.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / imago images/Claudio Gärtner/Scanpix nuotr.

32-ejų vilnietis pirmajame Vimbldono etape paneigė ekspertų prognozes ir netikėtai lengvai 6:4, 7:5, 6:3 sudorojo galingais kirčiais pasižymintį Samą Querrey (ATP-157) iš Jungtinių Amerikos Valstijų.

Beveik nepriekaištingai viso susitikimo metu savo padavimus laikęs Lietuvos teniso rinktinės lyderis taip nė sykio ir nepralaimėjo geimo paduodamas. Mūsų tenisininkui teko išsaugoti du break point'us, tačiau išskyrus juos dviem metais vyresnis oponentas neturėjo jokių šansų kabintis į pergalę.

R.Berankiui šiame mače labai pasitarnavo tai, kad lietuvis kiekviename sete padavinėjo pirmas – tiek pirmoje, tiek ir antroje žaidimo partijoje lietuvis žaidė kantriai ir išlaukė oponento klaidų, kurioms įtakos galėjo turėti ir nuolatinis atsilikinėjimas.

imago images/Claudio Gärtner/Scanpix nuotr./Ričardas Berankis
imago images/Claudio Gärtner/Scanpix nuotr./Ričardas Berankis

Akimirką antrajame sete atrodė, kad tenisininkai jau žais pratęsimą, tačiau lietuvis paprašė peržiūros, kuri buvo sėkminga, o rezultatas 12-ajame geime tapo lygus – 40:40. Netrukus amerikietis atliko dvigubą klaidą, o puikus priėmimas Ričardui leido nugvelbti ir antrąjį setą.

Trečiajame sete intrigos buvo mažiausiai – karjeros saulėlydį išgyvenantį S.Querrey visiškai apleido pirmieji padavimai, o 3:0 spurtavęs lietuvis nurūko link pergalės.

Amerikiečiui rimčiau pasipriešinti nepadėjo net ir galingi padavimai – tenisininkas atliko 20 ace'ų, kuomet lietuvis – vos 2. Winner'ių kategorijoje taip pat geriau pasirodė S.Querrey (44:36), tačiau pastarasis ypatingai strigo ties antraisiais padavimais (50 proc. prieš lietuvio 65), Ričardas buvo pranašesnis ir ties pirmaisiais šūviais (85 proc. prieš 74).

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Samas Querrey
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Samas Querrey

Nors buvusi 11-oji pasaulio raketė iš JAV yra nustumta į antrą ATP reitingo šimtuką, ant greitos žolės dangos S.Querrey vis dar yra labai pavojingas. Praeityje amerikietis pasiekė Vimbldono pusfinalį, dar du sykius nužygiavo iki šio turnyro ketvirtfinalio.

Dar ir šiame sezone 34-erių tenisininkas net 6:2, 6:2 ant žolės sutriuškino Diego Schwartzmaną (ATP-15) bei turėjo kur kas sklandesnį pasiruošimą Vimbldonui, ant šios dangos sužaidęs 10 mačų.

Palyginimui, R.Berankiui ATP ture šiemet tai buvo pirmasis pasirodymas ant žolės, jei neskaitytume dviejų susitikimų Pakistane Daviso taurėje.

11-ąjį kartą Vimbldone dalyvaujantis lietuvis antrą varžybų ratą pasiekė ketvirtą sykį karjeroje. Tiesa, perlipti šį barjerą Ričardui bus beprotiškai sunku, kadangi mūsų tautiečio greičiausiai lauks pasimatymas su Rafaeliu Nadaliu (ATP-4).

„Scanpix“ nuotr./Ričardas Berankis žais prieš Rafaelį Nadalį
„Scanpix“ nuotr./Ričardas Berankis žais prieš Rafaelį Nadalį

Ispanas jau netrukus žengs į kortą mūšiui su argentiniečiu Francisco Cerundolo (ATP-41). Šiemet Rafos ir R.Berankio keliai jau buvo susikirtę ATP 250 turnyre Melburne – tąsyk ispanas laimėjo 6:2, 7:5.

Patekdamas į antrą Vimbldono etapą lietuvis jau užsitikrino 78 tūkst. svarų (~90,5 tūkst. eurų).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius