-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 20

Geriausi pasaulio tenisininkai grasina streiku

Žaidėjai yra nusivylę dėl įtempto metų teniso varžybų kalendoriaus. Kitą mėnesį Šanchajuje vyksiančiame ATP 1000 serijos turnyre ketina žaidėjai ketina kartu susėsti ir aptarti streiko galimybes.
C:\fakepath\Jo-Wilfriedas Tsonga
Jo-Wilfriedas Tsonga / „Scanpix“ nuotr.

„Taip, tokia mintis yra svarstoma“, – patvirtino A.Murayy‘is. „Kalbėjausi su keliais žaidėjais ir žinau, kad jie nebijo imtis tokio žingsnio. Tikėkimės, kad to neprireiks.“

„Mes ketiname susėsti su profesionalų asociacija, taip pat su tarptautine teniso federacija ir aptarti kai kuriuos smulkius dalykus. Mes norime visame metų varžybų kalendoriuje turėti papildomai dvi ar tris savaites laisvas. Pora turnyrų mažiau.“

Varžybų grafikas tenisininkams yra įtemptas, o taip didėja traumų galimybė. Atvirame Jungtinių Amerikos Valstijų teniso čempionate Rafaelis Nadalis prieš pasiekdamas finalą žaidė tris dienas iš eilės. Maža to, antra pasaulio raketė po keturias valandas trukusio finalo prieš Novaką Džokovičių turėjo tik vieną laisvą dieną, nes iškart keliavo į Ispaniją kur dalyvavo Daviso taurės varžybose.

R.Nadalis taip pat pareiškė, kad jeigu situacija nesikeis jis tiesiog bus priverstas atisakyti atstovauti savo šaliai, nes krūviai yra per dideli.

Tačiau tarptautinės teniso federacijos prezidentas Francesco Ricci priminė, kad patys žaidėjai 2009 metais balsavo už tokį varžybų grafiką, nors federacija ir buvo prieš tokį įtempta varžybų tvarkaraštį.
ATP atstovai neseniai pareiškė, kad turnyruose iki rekordinių sumų didina piniginius prizus ir taip pat pranešė, kad yra pasirengę atsižvelgti į tenisininkų pageidavimus.

„Žaidėjai turi ir privalo pasakyti kokia linkme viskas eina bei kas yra negerai. Mes esame įsipareigoję dirbti kartu ir atsižvelgti į jų pageidavimus bei norus. Esame įsipareigoję spręsti jų problemas“, – teigiama teniso profesionalų asociacijos laiške.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius