-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 04

Gęstant šviesoms Novakas Džokovičius spėjo įšokti į „Roland Garros“ ketvirtfinalį

Paryžiuje sparčiai artėjant sutemoms Novakas Džokovičius spėjo užimti vietą tarp aštuonių geriausių „Roland Garros“ turnyro žaidėjų. Čempiono titulą ginantis Serbijos tenisininkas 7:6 (7:5), 6:1, 6:3 įveikė 19-ą pagal skirstymą ispaną Albertą Ramosą-Vinolasą.
Novakas Džokovičius 11-ą kartą karjeroje pasiekė „Rolland Garros“ ketvirtfinalį
Novakas Džokovičius 11-ą kartą karjeroje pasiekė „Rolland Garros“ ketvirtfinalį / „Scanpix“ nuotr.

N.Džokovičius turėjo nedaug laiko akistatoje su A.Ramosu-Vinolasu, nes jo mačas buvo paskutinis. Šiame „Roland Garros“ turnyre jau ne kartą paskutinės dvikovos buvo atidėtos dėl tamsos. Tačiau serbas pademonstravo puikią break-pointų realizaciją ir mačą laimėjo nedelsdamas laiko. Susitikimas baigėsi po dviejų valandų ir 27-ių minučių.

Nole turėjo dešimt progų tašku laimėti varžovo padavimų serijas ir pasinaudojo net septyniomis iš jų. Kitame etape N.Džokovičius kovos su puikų žaidimą demonstruojančiu šeštu pagal skirstymą Austrijos tenisininku Dominicu Thiemu.

N.Džokovičius 11-ą kartą karjeroje pasiekė „Roland Garros“ ketvirtfinalį ir pagal šį rodiklį susilygino su kitais dviem rekordininkais – Rogeriu Federeriu ir Rafaeliu Nadaliu.

„Atmosfera buvo labai ypatinga, nes tai buvo paskutinis dienos mačas, - po pergalės kalbėjo N.Džokovičius. – Publika buvo panirusi į dvikovą. Jie norėjo matyti gerą tenisą. Buvo smagu matyti stovinčių žmonių ovacijas abiem žaidėjams. Tenisininkas žaisti prieš tokią auditoriją yra didelis malonumas.“

Šiame mače buvo užfiksuotas ir ilgiausias turnyro taškas, kai trečiame sete A.Ramosas-Vinolasas geimais pirmavo 2:1. Žiūrovai išvydo 41-o smūgio ralį, kuris atėmė daugybę jėgų iš abiejų žaidėjų. Tašką laimėjo ispanas, bet setą ir mačą serbas.

„Man nepavyko pradėti susitikimo kaip norėjau. Jis mačą pradėjau labai solidžiai, - varžovui komplimentų negailėjo antroji pasaulio raketė. – Grąžino daug kamuolių atgal. Pirmas setas galėjo pasibaigti į bet kurią pusę. Antras ir trečias setai susiklostė man labai gerai.“

Akistatoje su D.Thiemu serbas sieks 60-os pergalės „Roland Garros“ turnyre. Prieš dvi savaites N.Džokovičius Romoje vykusio „Masters“ serijos turnyro pusfinalyje Austrijos tenisininką sunaikino 6:1, 6:0.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius