-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 05

Gyvenimas po teniso: golfo turnyre sudalyvavusi A.Barty laimėjo 30 dolerių

Teniso pasaulį šokiravusi savo sprendimu baigti profesionalės karjerą vos 25-erių, australė Ashleigh Barty dabar turi daug laisvo laiko skirti savo pomėgiams, o vienas iš jų – golfas.
Ashleigh Barty
Ashleigh Barty / „Twitter“ nuotr.

„Kas toliau? „Didžiojo kirčio“ čempionė golfe?!“ – juokais klausė viena geriausių planetos žaidėjų Simona Halep, australei tik paskelbus apie karjeros pabaigą.

Panašu, kad ateityje šie rumunės žodžiai gali tapti pranašiški, mat žiniasklaidoje vis garsiau kalbama apie tai, jog A.Barty galimai taps profesionalia golfo žaidėja.

Australijos teniso pažiba prieš keletą dienų triumfavo Brisbene vykusiame moterų golfo turnyre. Tiesa, jį galima priskirti prie labiau mėgėjiškų varžybų, o už triumfą jose A.Barty laimėjo labai kuklų vos 30 JAV dolerių prizą.

Manoma, kad bendras australės turtas šiuo metu gali siekti nuo 20 iki 30 milijonų JAV dolerių. Maždaug 2,2 mln. JAV dolerių ji laimėjo prieš du mėnesius, kuomet triumfavo „Australian Open“ pirmenybėse Melburne.

Australijos golfo rinktinės kapitonė, 2024 metais Paryžiaus olimpinėse žaidynėse vesianti savo šalies komandą į priekį, o taip pat ir į „Šlovės muziejų“ išrinkta Karrie Webb teigia, kad A.Barty nesunkiai galėtų žaisti golfą profesionaliai.

„Ateityje nematau Ash atstovaujančios sporto šakai, kuri reikalautų keliauti po visą pasaulį. Manau, kad nuolatinės kelionės ir nebuvimas namuose ir buvo tai, kas jai labiausiai nepatiko iš teniso pusės. Tikrai neatmetu galimybės, kad ateityje Ash taps golfo čempione – bent jau mėgėjų lygmenyje“, – kalbėjo Webb.

Apie pasitraukimą iš teniso prieš dvi savaites socialiniuose tinkluose pranešusi A.Barty pabrėžė, jog palieka tenisą tam, kad „vaikytųsi kitų svajonių“. Golfas – viena iš jų.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Ashleigh Barty
AFP/„Scanpix“ nuotr./Ashleigh Barty

Ji pirmąjį savo „Didžiojo kirčio“ turnyrą laimėjo 2019 metais, kai triumfavo „French Open“ turnyre, o nuo tada, pakilusi į WTA reitingo viršūnę, joje ir išliko.

Praėjusiais metais A.Barty stipriausia tenisininke tapo ir Vimbldone, o šių metų pradžioje pirmą kartą laimėjo ir namuose – „Australian Open“ turnyre, taip tapdama pirma tą padariusia australe per 44 metus.

Būdama 18-os ji sustabdė tenisininkės karjerą ir tuo metu profesionaliai žaidė kriketą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius