Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 02

Į Lietuvą sugrįžęs Ričardas Berankis: „Pralaimėjimas yra pralaimėjimas. Skaudu“

Ketvirtadienį, po puikaus pasirodymo Vimbldono turnyre, į gimtinę sugrįžo geriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis. „Emocijos dar neatslūgo. Centriniai kortai. Pilnos tribūnos. Top 10 žaidėjas. Penki setai. Pralaimėjimas yra pralaimėjimas. Garbingas, bet vis tiek skauda“, – emocijas po mačo su Marinu Čiličiumi apibūdino tenisininkas.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

90-ąją vietą ATP reitinge užimantis lietuvis pirmą kartą žaidė centriniuose Vimbldono kortuose ir visai nesutriko. 9-oji pasaulio raketė kroatas Marinas Čiličius antrajame turnyro rate tik po penkių setų kovos 6:3, 4:6, 7:6(8:6), 4:6, 7:5 sugebėjo palaužti R.Berankį.

Anot R.Berankio, jis su trenerių komanda išanalizavo mačą ir jau gali pasakyti, kokias klaidas padarė, tačiau tokio kalibro žaidėjai progų nedovanoja. 

Lietuvis ne tik privertė rimtai padirbėti „US Open“ čempioną, bet ir įgijo publikos palaikymą, kuri tikėjosi greitos kroato pergalės.

„Tai buvo pirmas kartas Vimbldono centriniuose kortuose, kai tau atsistojus ploja 15 tūkst. žmonių. Tai pagrindinis arkliukas, kuris mus varo. Vyksta tikras šou. Tai galima pajausti tik ten stovint“, – apie naują patirtį kalbėjo tenisininkas.

R.Berankis per savo karjerą nėra patekęs į trečiąjį Vimbldono turnyro etapą.

– Ko pritrūko iki pergalės?

– Buvo keletas momentų, kai galėjau sužaisti geriau. Ypač penktame sete, kai buvo du breakpoint'ai mano pusėje. Sakoma, kad gyveni ir mokaisi. Su treneriais išanalizavome tas situacijas. Stengsiuosi klaidų nebekartoti.

– Galbūt žaidėte per daug atsargiai?

– Būtent taip ir buvo. Stengiausi atsargiau, bet su tokio kalibro žaidėjais atsargumas nepadeda. Jeigu turi galimybę, reikia pačiam ją pasiimti, nes jie tau nieko neduos. 

– Galime laukti daugiau tokių įspūdingų mačų?

– Tai sąlyginis dalykas. Jeigu dirbi teisinga linkme, tai brandus žaidimas ateina su laiku. Aš tikiu tuo, ką darau. Esu teisingame kelyje. Tikiuosi, pasieksiu ir gražių pergalių.

– Ar tikėjotės tokios įnirtingos kovos su M.Čiličiumi? Ar jam tai akibrokštas?

– Žiūrint į reitingą, tai yra akibrokštas. Tačiau esu su juo ir anksčiau treniravęsis, ir sužaidęs gerų mačų su kitais svarbiais žaidėjais. Tiesiog tai buvo geras mačas.

– Ar tai geriausias jūsų karjeros mačas?

– Išskirčiau susitikimus ir su Milošu Raoničiumi, ir su Tommy Robredo prieš keletą savaičių. Žinoma, tai buvo pirmas kartas Vimbldono centriniuose kortuose, kai tau atsistojus ploja 15 tūkst. žmonių. Tai pagrindinis arkliukas, kuris mus varo. Vyksta tikras šou. Tai galima pajausti tik ten stovint. 

– Diena buvo itin karšta. Jūsų varžovas beveik viso mačo metu gaivinosi ledu, o jums jo neprireikė. Buvote geriau pasirengęs?

– Net nežinau, galbūt buvau geriau pasirengęs. Pačiam sunku tai paaiškinti. Nejaučiau tokio karščio kaip Australijoje. 

– Kokie tolimesni planai?

– Kelios dienos Lietuvoje ir vėl turnyrai. Pirma, Italijoje, o vėliau jau daug turnyrų JAV. 

– Ar jaučiate spaudimą, kad forma gera, tačiau rezultatų pasiekti nepavyksta?

– Ne. Juk pralaimėjau garbingai. Tiesiog, neišnaudojau galimybės. Vien būti tokioje situacijoje, didelis žingsnis. 

– Artimiausiu metu bus reikalingi ATP reitingo taškai. Nes greitai jie degs.

– Taip. Todėl ir važiuosiu, bandysiu juos uždirbti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius