-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 06

Įdomioji statistika: olimpinio teniso turnyro skaičiai bei rekordai

Jau šeštadienį startuos Rio de Žaneiro olimpinės žaidynės, kuriose 18 kartą bus žaidžiamas ir olimpinis teniso turnyras. Tenisas olimpiadoje buvo žaidžiamas jau nuo pat 1896-ųjų, tačiau iš šių varžybų pasitraukė 1924 metais. 1968 ir 1984 m. buvo sužaisti parodomieji mačai, o dėl medalių sportininkai vėl pradėjo kautis nuo 1988-ųjų. Pateikiame įdomiausius olimpinio teniso turnyro skaičius.
Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių aistruolis
Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių aistruolis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

1 – tiek tenisininkų iš Lietuvos yra dalyvavę olimpiniame teniso turnyre. Ričardas Berankis Rio de Žaneire tapo pirmuoju mūsų šalies atstovu, kuriam pavyko įgyvendinti šį pasiekimą.

1 – Serena Williams sieks tapti pirmąja tenisininke, kuri laimėjo du aukso medalius moterų vienetų varžybose. Ji taip pat sieks tapti pirmąja žaidėja, kuri sėkmingai apgynė savo titulą

2 – Rafaelis Nadalis ir Andy Murray sieks tapti pirmaisiais tenisininkais, kurie iškovojo du aukso medalius vyrų vienetų varžybose. Didžiosios Britanijos atstovas taip pat taptų pirmuoju sėkmingai savo titulą apgynusiu tenisininku.

3 – britas Reginaldas Frankas Doherty olimpinėse žaidynėse yra iškovojęs tris aukso medalius, o daugiau nėra pavykę pasiekti jokiam vyrui. Tiesa, tai jam pavyko padaryti dar 1900-aisiais metais, kuomet jis laimėjo vienetus ir mišrius dvejetus, o trečiąjį savo medalį jis iškovojo 1908-ųjų dvejetų turnyre.

4 – Williams seserys Serena ir Venus yra iškovojusios po keturis aukso medalius, o tai yra didžiausias skaičius tarp vyrų bei moterų žaidėjų.

„Scanpix“ nuotr./Serena Williams ir Venus Williams
„Scanpix“ nuotr./Serena Williams ir Venus Williams

4 – tiek šalių moterų vienetų varžybose turi po keturis atstovus šioje Rio de Žaneiro olimpiadoje (Kinija, Vokietija, Rusija ir JAV).

5 – V.Williams prisijungs prie ispanės Arantxa Sanchez Vicario ir taps viena iš dviejų moterų tenisininkių, kurios olimpiniame teniso turnyre dalyvavo penkis kartus iš eilės.

6 – tiek šalių vyrų vienetų turnyre turi po keturis atstovus šiose Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse (Argentina, Australija, Prancūzija, Italija, JAV ir Ispanija).

7 – Indijos tenisininkas Leanderis Paesas olimpinėse žaidynėse dalyvaus jau septintąjį kartą (1992-2016). 1996-aisiais legendinis dvejetų žaidėjas iškovojo bronzos medalį vienetų varžybose, bet vis dar nebuvo patekęs tarp pirmojo trejeto dvejetų turnyre.

Hindustan Times/Sipa USA/Leanderis Paesas
Hindustan Times/Sipa USA/Leanderis Paesas

16 – 1992 metų Barselonos olimpinėse žaidynėse amerikietė Jennifer Capriati pateikė milžinišką staigmeną ir vienetų finale nugalėjo titulą ginančią Steffi Graf. Aukso medalį iškovojusiai sportininkei buvo vos 16 metų ir 132 dienos, o ji tapo jauniausia medalininke olimpinių teniso turnyrų istorijoje.

20 – aukso medalių yra iškovojusi JAV. Tai daugiausiai aukso medalių teniso turnyruose iškovojusi šalis.

44 – medalius yra iškovojusi Didžiojo Britanija: 17 aukso, 15 sidabro bei 12 bronzos.

44 – Britas George'as Hillyardas yra vyriausias medalininkas olimpinių teniso varžybų istorijoje. 1908-aisiais jis dvejetų turnyre poroje su Reginaldu Doherty iškovojo aukso medalį, o jam tuo metu buvo 44 metai bei 159 dienos.

highlights-jiri-vesley-cze-v-jo-wilfried-tsonga-fra
highlights-jiri-vesley-cze-v-jo-wilfried-tsonga-fra

48 – Antrojo etapo dvikovos trečiame sete tarp Jo-Wilfriedo Tsongos ir Milošo Raoničiaus buvo žaidžiami 48 geimai, o jis pasibaigė prancūzo triumfu rezultatu 25:23. Tai iš karto tapo ilgiausiu teniso maču istorijoje pagal sužaistus geimus.

63 – nuo teniso varžybų sugrįžimo į olimpines žaidynes 1988-aisiais, moterų varžybose dalyvavo tenisininkės iš 63 skirtingų šalių.

10 000 – pagrindinis Rio de Žaneiro olimpinis teniso stadionas talpina 10 tūkst. žiūrovų. Jis yra pavadintas legendinio brazilų tenisininko Mario Bueno vardu, kuris šeštajame bei septintajame dešimtmetyje iškovojo net 19 „Didžiojo kirčio“ titulų.

32 000 – tiek kamuoliukų bus sunaudota Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius