Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 03

Išeina kaip nugalėtoja: 3 valandas kovojusi S.Williams sužaidė paskutinį karjeros mačą

Legendinės tenisininkės Serenos Williams (WTA-605) karjera baigėsi pralaimėjimu trečiajame „US Open“ turnyro etape, tačiau puikų žaidimo lygį Niujorke demonstravusi 40-metė veteranė tenisą palieka aukštai iškelta galva ir su džiaugsmo ašaromis veide.
Serena Williams
Serena Williams / „Scanpix“ nuotr.

Rugsėjo pabaigoje 41-ąjį gimtadienį švęsianti amerikietė net po 3 valandas ir 5 minutes trukusio trilerio rezultatu 5:7, 7:6(4), 1:6 kapituliavo prieš labai solidų sezoną žaidžiančią australę Ajlą Tomljanovič (WTA-46), prieš keletą mėnesių pasiekusią antrą Vimbldono ketvirtfinalį.

Trečią kartą šiame turnyre didžiausias teniso stadionas pasaulyje – Arthur Ashe kortas, talpinantis beveik 24 tūkstančius aistruolių, ir vėl buvo užpildytas sausakimšai. Prieš galimai paskutinį Serenos mūšį buvo paskelbta, kad pigiausių bilietų kainos į šią vakarinę sesiją prasidėjo net nuo 550 JAV dolerių.

Triukšmingos publikos pakylėta S.Williams turėjo puikius šansus kabintis į kiekvieną žaistą setą, tačiau galiausiai tenisininkę kiek apleido jėgos.

Pavyzdžiui, pirmajame sete ji pirmavo 5:3 ir savo padavimais galėjo išsiveržti į priekį, tačiau įsigudrino pralaimėti keturis geimus paeiliui.

Antroje žaidimo partijoje ji vėl šovė į priekį rezultatu 4:0, tačiau kovingoji australė sugrįžo ir išplėšė pratęsimą, kuriame visgi stipresnė pasirodė kortų šeimininkė.

Trečiajame sete Serena iš karto laimėjo oponentės padavimus, bet tuomet atsimušė į skaudžią sieną ir pralaimėjo paskutiniuosius šešis geimus.

Paskutiniu tapusiame septintajame trečiojo seto geime S.Williams dar kartą pademonstravo, kad yra tikra čempionė ir išsaugojo net penkis match point'us, tačiau galiausiai krito nuo šeštojo.

Suprasti akimirksniu

  • SERENOS WILLIAMS PASIEKIMAI TENISO KORTE:
  • 73 WTA titulai - penktas rezultatas teniso istorijoje, pirmas tarp šiuo metu vis dar žaidžiančių tenisininkių;
  • Nuo 2002 iki 2017 metų net aštuonis skirtingus sykius buvo pirmoji pasaulio raketė, WTA reitingo viršūnėje iš viso praleisdama 317 savaičių - trečias rezultatas istorijoje;
  • Teniso korte iškovojo net 94 milijonus JAV dolerių - pagal šį rodiklį jai neprilygsta nė viena tenisininkė per visą žaidimo istoriją;
  • Iškovojo keturis olimpinius aukso medalius;
  • Laimėjo 23 „Didžiojo kirčio“ titulus - daugiausiai „Open Era“ laikotarpyje, o visų laikų tituluočiausių tenisininkių sąraše nusileidžia tik Margaret Court (24).

„Viskas prasidėjo nuo mano tėvų. Jie nusipelnė absoliučiai visko ir būsiu amžinai už tai dėkinga. Aš nebūčiau Serena, jei ne mano sesė Venus – ji yra vienintelė priežastis, kodėl apskritai egzistavo tokia Serena Williams“, – po dvikovos savo artimiausiems žmonėms dėkojo ji, apsipylusi džiaugsmo ašaromis.

Tenisininkei taip pat buvo užduotas ir visiems labiausiai rūpimas klausimas – ar S.Williams tikrai traukiasi iš teniso?

„Tikriausiai, kad taip, bet niekada negali žinoti. Gailiuosi, kad savo sezoną pradėjau tik visai neseniai, nes demonstruoju vis geresnį žaidimą“, – teigė Serena.

Pasibaigus susitikimui Arthur Ashe stadione nugriaudėjo legendinė Tinos Turner daina „Simply The Best“, skirta geriausiai visų laikų tenisininkei.

Australijos tenisininkės A.Tomljanovič kitame etape lauks rusė Liudmila Samsonova (WTA-35).

VIDEO: Serena Williams vs. Ajla Tomljanovic Highlights | 2022 US Open Round 3

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius