-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 07

Įspūdingas jaunuolis: A.Zverevas laimėjo jau 5-ą turnyrą per 11-ą mėnesių

Į „Citi Open“ turnyro Vašingtone nugalėtojų sąrašą sekmadienį įsirašė Vokietijos tenisininkas Alexanderis Zverevas (ATP-8). Vokietis finale 6:4, 6:4 nugalėjo PAR atstovą Keviną Andersoną (ATP-45) ir laimėjo jau ketvirtą ATP titulą šį sezoną.
Alexanderis Zverevas
Alexanderis Zverevas / „Scanpix“/AP nuotr.

20-metis jau vadinamas vienu iš sezono žvaigždžių. Šį sezoną pagal iškovotus titulus A.Zverevas susilygino su Rafaeliu Nadaliu ir atsilieka tik nuo Rogerio Federerio, kuris jau turi penkis titulus.

„Manau, kad per pastaruosius du mėnesius aš labai stipriai patobulėjau, - po finalo kalbėjo A.Zverevas. – Parodžiau tai Romoje ir dabar čia. Tikiuosi, kad galėsiu taip žaisti ir toliau. Pamatysime ką man pavyks pasiekti kituose dideliuose turnyruose.“

Tai buvo pirmasis vokiečio titulas žaidžiant lauke ant kietos dangos. A.Zverevui tai suteikia pasitikėjimo prieš artėjanti „US Open“ turnyrą, kuris prasidės rugpjūčio 28 dieną.

„Nebūčiau nustebęs, jei jis laimėtų ir „Didžiojo kirčio“ turnyrus. Tai tikrai kelias, kuriuo jis eis“, – apie varžovo potencialą po kovos kalbėjo K.Andersonas.

A.Zverevą ir jo brolį Mischą (ATP-26) treniruoja jų tėvas Alexanderis vyresnysis, kuris pats buvo profesionalus tenisininkas. Rusas su šeima į Vokietiją persikėlė 1991 metais.

Vašingtone vykstantį turnyrą anksčiau yra laimėję tokie tenisininkai kaip Andre Agassi (penkis kartus), Jimmy Connorsas, Stefanas Edbergas ir Ivanas Lendlas.

Per visą savaitę Vašingtone A.Zverevas pralaimėjo tik vieną setą. Už pergalę Vašingtone jam atiteko 500 reitingo taškų ir 356 tūkstančiai dolerių.

VIDEO: A.Zverevas laimėjo jau 5-ą turnyrą per 11-ą mėnesių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius