-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 02 04

Istorinė pergalė Daviso taurėje – Lietuva pirmą kartą nugalėjo Estiją

Šiauliuose vykstančiose Daviso taurės varžybose sekmadienį Lietuvai pergalę prieš Estiją užtikrino Ričardas Berankis ir Laurynas Grigelis. Pajėgiausi Lietuvos tenisininkai dvejetų mače po atkaklios kovos 2:6, 6:4, 7:6(7-4) palaužė Kennetho Raismos ir Mattiaso Siimaro porą. Tai buvo pirmoji Lietuvos rinktinės pergalė prieš Estiją po šešių pralaimėjimų iš eilės.
Daviso taurė 2018, antra diena: Lietuva – Estija
Daviso taurė 2018, antra diena: Lietuva – Estija / Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr.

Estai laimėjo pirmąjį setą, bet lietuviai užtikrintai įveikė antrąjį. Karšta kova vyko lemtingame sete, kuriame estai pirmavo 3:0, tačiau R.Berankis ir L.Grigelis sugebėjo išplėšti pergalę.

Lietuvos rinktinė laimėjo akistatą su Estija 3:0. Kapitonai gali nuspręsti nebežaisti likusių vienetų susitikimų.

Pirmajame šeštadienio mače Rimvydo Mugevičiaus auklėtiniams tašką pelnė Laurynas Grigelis, 7:5, 6:2 įveikęs geriausią Estijos tenisininką Jurgeną Zoppą.

Antrajame susitikime R.Berankis 7:5, 7:6 (7:3) nugalėjo 19-metį Estijos talentą Kennethą Raismą.

Dvejetų mače su L.Grigeliu turėjo pasirodyti Lukas Mugevičius, bet Lietuvos kapitonas R.Mugevičius nusprendė į kovą mesti stipriausius rinktinės narius.

Nieko nebelemiančioje ketvirtoje akistatoje susitiks 14-metis Ainius Sabaliauskas ir Jurgenas Zoppas.

Lietuvos rinktinėje taip pat žaidžia Pijus Vaitiekūnas.

Sekmadienį žaidžiamos lemiamos dvikovos – viena dvejetų akistata ir du vienetų mačai.

Lietuvos ir Estijos rinktinės Daviso taurėje susitinka jau septintą kartą. Iki šiol visas pergales tarpusavio akistatose susižėrė Ekke Tiidemanno auklėtiniai.

2018 metų sezono Daviso taurės dvikovos pirmą kartą rengiamos pagal naują varžybų formatą. Mačai vyks ne tris, o tik dvi dienas, be to, jie bus žaidžiami iki dviejų laimėtų setų. Pirmą dvikovos dieną bus žaidžiami du vienetų susitikimai, o antrąją – dvejetų susitikimas ir du vienetų mačai.

Antrame 2018 metų Daviso taurės antros grupės Europos–Afrikos zonos rate Lietuvos rinktinės lauks susitikimas su Tuniso ir Suomijos akistatos nugalėtoja. Kol kas 2:1 pirmauja Suomija.

Antrasis ratas vyks balandžio 7-8 dienomis.

Mačo eiga

Trečiasis setas: Lietuva – Estija 7:6(7-4)

Atkaklų pirmąjį lemiamo seto geimą laimėjo estai. Varžovai laimėjo ir lietuvių padavimą bei pirmavo 2:0. Lietuviai įklimpo į sunkią situaciją – atsiliko jau 0:3.

Pagaliau. Lietuviai sugebėjo laimėti savo padavimą ir mažino atsilikimą 1:3. Estai laimėjo savo padavimą ir jau pirmavo 4:1. Lietuviai sušvelnino rezultatą 2:4.

Estai pavojingai arti pergalės – 5:2. Lietuviai laimėjo savo padavimą – 3:5. Pasinaudoję dviguba estų klaida lietuviai laimėjo varžovų padavimą – 4:5.

Nuostabus sugrįžimas. R.Berankis ir L.Grigelis išlygino rezultatą 5:5. Estai laimėjo savo padavimą – 6:5. Lietuviai neklydo savo padavimo metu – 6:6.

Lietuviai laimėjo „Tie-break“ seriją 7:4.

Antrasis setas: Lietuva – Estija 6:4

Estai sėkmingai pradėjo ir antrąjį setą – 1:0. Lietuviai laimėjo savo padavimą ir išlygino rezultatą 1:1. Lietuviai atliko trečią šio mačo neatremiamą padavimą, laimėjo varžovų padavimą ir išsiveržė į priekį 2:1.

Antrasis setas klostosi puikiai – R.Berankis ir L.Grigelis pirmauja 3:1. Estai laimėjo savo padavimą ir sušvelnino rezultatą 2:3. Lietuviai išsiveržė į priekį 4:2.

Galiausiai per 32 minutes lietuviai laimėjo setą 6:4 ir išlygino mačo rezultatą 1:1.

Pirmasis setas: Lietuva – Estija 2:6

Pirmajame geime padavinėjo estai ir jie greitai pirmavo 40:15. Lietuviams pavyko laimėti tašką, bet estai laimėjo savo padavimą 1:0. Estai taip pat lengvai laimėjo ir lietuvių padavimą – 2:0.

R.Berankis ir L.Grigelis pirmąjį tašką iškovojo, laimėdami varžovų padavimą – 1:2. Estai atsidėkojo tuo pačiu ir „pavogė“ lietuvių padavimą – 3:1. Savo padavimą estai laimėjo sausai 40:0 ir jau pirmavo 4:1. Lietuviai švelnino rezultatą 2:4. Estai laimėjo savo padavimą ir buvo priekyje 5:2.

Estijos tenisininkai per 21 minutę laimėjo pirmąjį setą 6:2.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius