-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 01

Ištraukti finalinio WTA turnyro burtai

Teksaso (JAV) valstijoje šią savaitę nuskambės baigiamasis 2022 metų WTA sezono akordas – aštuonios geriausios metų tenisininkės kovos dėl paskutinio titulo šiemet.
Aštuonios geriausios 2022 metų sezono WTA turo tenisininkės
Aštuonios geriausios 2022 metų sezono WTA turo tenisininkės / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Spalio 31-ąją startuosiantis ir lapkričio 7-ąją savo finišo tiesiąją pasieksiantis turnyras prasidės nuo grupių etapo, kuriame į du pogrupius išskaidytos tenisininkės sužais po tris mačus. Tuomet po dvi geriausias žaidėjas pateks į pusfinalį, o nugalėtojos – į finalą.

Ištraukus pirmenybių burtus paaiškėjo, kad į Tracy Austin grupę pateko Iga Swiatek (WTA-1), Coco Gauff (WTA-4), Caroline Garcia (WTA-6) ir Darija Kasatkina (WTA-8).

Kitoje Nancy Richey grupėje žais Ons Jabeur (WTA-2), Jessica Pegula (WTA-3), Maria Sakkari (WTA-5) ir Aryna Sabalenka (WTA-7).

WTA finalų prizinį fondą iš viso sudarys net 5 mln. JAV dolerių. Vien už patekimą į turnyrą tenisininkės užsitikrino 110 tūkst. JAV dolerių – tiek pat verta ir viena pergalė grupių etape. Papildomi 30 tūkst. skiriami už patekimą į pusfinalį, o jei peržengiamas ir šis etapas – dar 420 tūkst. JAV dolerių. Triumfas finale vertas net 820 tūkst. JAV dolerių.

„Scanpix“ nuotr./WTA finalinio turnyro dalyvės
„Scanpix“ nuotr./WTA finalinio turnyro dalyvės

Įspūdingos premijos bus skiriamos ir ATP reitingo taškų prasme. Už sužaistą mačą grupių etape tenisininkėms atiteks po 125 WTA reitingo taškus, dar po tiek pat – už pergalę. Papildomi 330 taškų atiteks jei bus laimėtas pusfinalis, pergalės atveju finale – dar 420 taškų.

Teksase tuo pat metu vyks ir moterų dvejetų turnyras, kuriame varžysis aštuonios pajėgiausios sezono poros.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius