-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 27

Jo-Wilfriedas Tsonga Londono finale kausis su Rogeriu Federeriu

Finaliniame sezono ATP turnyre liko tik du tenisininkai. Antru finalo dalyviu tapo Jo-Wilfriedas Tsonga. Prancūzas 6:3, 7:5 nugalėjo Tomašą Berdychą iš Čekijos. Šeštas pagal skirstymą J.W.Tsonga finale kovos su Rogeriu Federeriu.
Jo-Wilfriedas Tsonga
Jo-Wilfriedas Tsonga / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Kiekvieną kartą žaviuosi žaisdamas prieš R.Federerį. Tai bus ypatingas, pirmas mano finalas čia. Manau, atmosfera bus nuostabi ir man tai patinka. Esu tikras, kad įvertinsiu Rogerį ir žaisiu geriausią tenisą“, - po pergalės kalbėjo J.W.Tsonga.

Pusfinalio mačas prasidėjo agresyviu abiejų tenisininkų žaidimu, ypatingai prancūzo. Lemiamu pirmame sete tapo šeštas geimas. Kai T.Berdychas paduodamas atsiliko 30:40, čekas tą akimirką padarė vieną iš trylikos nepriverstinių klaidų pirmoje dalyje. J.W.Tsonga išsiveržė į priekį 4:2 ir išsaugojo iniciatyvą.

Antrame sete abu tenisininkai po kartą laimėjo varžovo padavimų serijas ir rezultatas tapo 5:5. Lemiamus du geimus geriau sužaidė prancūzas. J.W.Tsonga iš viso mače atliko 22 vinerius. Išbėgęs prie tinklo pelnė dešimt iš 14 taškų. Po sėkmingai atlikto pirmo padavimo pralaimėjo tik tris taškus. Atliko 15 neatremiamų padavimų.

„Tai puiki pergalė, nes susitikimas klostės lygiai“, - po pergalės kalbėjo prancūzas. „Nežaidžiau gero teniso, tačiau laimėjau. O toks ir yra šio sporto tikslas. Aš tai padariau ir esu laimingas, kad žaisiu finale.“

J.W.Tsonga šį sezoną iškovojo 55 pergales ir patyrė 23 pralaimėjimus.

„Jis žaidė labai solidžiai“, - po pralaimėjimo kalbėjo T.Berdychas. Jis tiesiog nesuteikė man šansų. Pirmame sete turėjau galimybę laimėti jo padavimus. Jeigu man tai būtų pavykę, viskas gal būtų susiklostę ir kitaip. Bet aš patenkintas šia savaite. Tai buvo puiki patirtis. Pasistengsiu padaryti viską, kad dar čia sugrįsčiau.“

Iš viso mače Čekijos tenisininkas padarė 30 nepriverstinių klaidų. O šį sezoną iškovojo 53 pergales ir patyrė 22 pralaimėjimus. T.Berdychas tapo pirmu Čekijos tenisininku nuo Petro Kordos pasiekimo 1991 ir1992 metais, kuris du sezonus iš eilės baigė pirmame ATP dešimtuke.

VIDEO:

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius