Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 09

Joana Eidukonytė sugrįš į geriausių pasaulio tenisininkių reitingą

Nuo kitos savaitės Lietuva vėl turės dvi atstoves geriausių pasaulio tenisininkių reitinge pagal WTA. Į jį sugrįš 17-metė Joana Eidukonytė, trečiadienį iškovojusi reikiamą įskaitinį tašką ITF serijos moterų teniso turnyre Turkijoje.
Joana Eidukonytė
Joana Eidukonytė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tik po kvalifikacijos į pagrindines varžybas iškopusi J.Eidukonytė pirmajame vienetų rate negailestingai 6:0, 6:1 sutriuškinusi 14-metę turkę Merve Gulten, kuri į turnyrą pateko vardiniu kvietimu.

Už pergalę lietuvei atiteko 1 WTA reitingo taškas ir ji išpildė taisyklę, būtiną atsidurti geriausių pasaulio tenisininkių reitinge – pelnyti įskaitinių taškų mažiausiai trijuose turnyruose. Anksčiau J.Eidukonytė savo taupyklėje jau turėjo 5 WTA reitingo taškus, iškovotus dvejuose turnyruose.

Geriausių pasaulio tenisininkių klasifikacijoje J.Eidukonytės pavardė atsidurs kitą savaitę, kai bus atnaujintas WTA reitingas. Tai nebus pirmas kartas lietuvės karjeroje – dar šiemet liepą ji buvo pakilusi iki aukščiausios 997 vietos.

J.Eidukonytė Turkijoje gali ir dar labiau padidinti WTA reitingo taškų kraitį, tačiau antrajame rate jos lauks pirmoji turnyro raketė 23 metų rumunė Laura-Ioana Andrei (WTA 361). Ji šešioliktfinalyje 6:4, 6:2 nugalėjo 17-metę Liną Gjorčeską (WTA 1068) iš Makedonijos.

J.Eidukonytė Turkijoje varžosi ir dvejetų varžybose. Čia lietuvei sekasi dar geriau – J.Eidukonytė poroje su ruse Jana Sizikova jau nužygiavo iki pusfinalio ir dėl vietos finale kausis su vengre Vaszilisza Bulgakova bei ruse Jelena Kulikova.

Tarptautinio moterų teniso turnyro Antalijoje prizų fondą sudaro 10 tūkst. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius