-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 17

Jubiliejinio titulo link – N.Džokovičius užtikrintai peržengė pirmąjį barjerą

Ryškiu favoritu laimėti atvirąsias Australijos teniso pirmenybes įvardijamas Novakas Džokovičius (ATP-5) pirmajame etape sutriuškino oponentą iš Ispanijos ir žengė pirmąjį žingsnelį link jubiliejinio trofėjaus Melburne.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“ nuotr.

Tenisininkas iš Serbijos „Australian Open“ turnyrą pradėjo įtikinama pergale rezultatu 6:4, 6:3, 6:0 prieš Roberto Carballes Baeną (ATP-75) iš Ispanijos.

Pirmą kartą po dviejų metų pertraukos oficialų susitikimą Melburno teniso parke sužaidęs serbas dominuojantį režimą įjungė tik trečiajame sete, kuriame varžovą paliko be laimėto geimo ir vos su keturiais taškais.

Centriniame Rod Laverio korte 35-erių tenisininkas yra iškovojęs jau 22 pergales iš eilės skaičiuojant nuo 2019-ųjų metų, o Australijoje apskritai Nolė yra laimėjęs net 35 mačus paeiliui.

Tapdamas čempionu Melburne ir šiemet N.Džokovičius pagerintų savo paties rekordą ir čia iškovotų jau jubiliejinį 10-tąjį titulą, o dar svarbiau – „Didžiojo kirčio“ trofėjaus susilygintų su Rafaeliu Nadaliu ir sugrįžtų į pirmą ATP reitingo poziciją.

„Esu labai laimingas sugrįžęs į Australiją, į turnyrą, kuris yra sėkmingiausias mano karjeroje. Šis kortas man yra pats svarbiausias, o geresnės turnyro pradžios tikėtis tikrai negalėjau“, – kalbėjo Džokovičius, pabrėžęs, kad žaisti šioje aikštelėje ant šios dangos vakaro metu yra jam parankiausios kondicijos.

Savo oponentą antrajame rate serbas sužinos tik trečiadienį, nors pagal išankstinį turnyro tvarkaraštį jau turėjo būti sužaisti visi pirmojo etapo susitikimai.

Dėl lietaus nukeltame mače susikaus prancūzas Enzo Couacaud (ATP-191) ir Hugo Dellienas (ATP-131) iš Bolivijos.

Antrą varžybų ratą kur kas sunkiau pasiekė antroji turnyro raketė Casperas Ruudas (ATP-3). Norvegas per 3 valandas ir 15 minučių keturių setų kovoje 6:3, 7:6(6), 6:7(5), 6:3 palaužė čeką Tomašą Machacą (ATP-110).

Norvegijos teniso talento dabar lauks labai pavojingas oponentas iš Jungtinių Amerikos Valstijų – Jensonas Brooksby (ATP-39).

„Australian Open“ turnyre antradienį toliau žengė ir tokie tenisininkai kaip Holgeris Rune (ATP-10), Tayloras Fritzas (ATP-9) ar Pablo Carreno-Busta (ATP-15).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius