Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 02 17

K.Bertens pakeitė turnyro Sankt Peterburge istoriją, tačiau išsibraukė iš Dubajaus

Užtikrintai „St.Petersburg Ladies Trophy“ turnyro čempionės vardą apgynusi Nyderlandų atstovė Kiki Bertens (WTA-8) tapo pirmąja tenisininke, kuriai pavyko tai padaryti.
Kiki Bertens
Kiki Bertens / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.
Temos: 1 Kiki Bertens

Turnyro finale Kiki 6:1, 6:3 sudorojo kylančią Kazachstano teniso žvaigždę Eleną Rybakiną (WTA-25).

74 minučių kovoje triumfavusi tenisininkė WTA turnyrą dukart iš eilės laimėjo antrą kartą savo karjeroje. 2016 ir 2017 metais ji tapo stipriausia Niurnberge.

Po pergalės K.Bertens nesuvaldė susikaupusių emocijų ir prapliupo ašaromis. Ši savaitė 28-erių tenisininkei buvo labai sunki ne tik fiziškai, bet ir psichologiškai, kadangi praėjusį savaitgalį jai nepavyko atvesti Nyderlandų į pergalę prieš Baltarusijos moterų rinktinę.

„Pastaroji savaitė buvo velniškai sunki. Praėjusį šeštadienį Fed taurėje lemiamą penkto mačo setą pralaimėjome 6-7, pratęsime – 8:10. Kitą dieną aš jau skridau čia, tačiau visą laiką verkiau jausdama kaltę dėl pralaimėjimo“, – teigė Bertens.

Ne tik 470 WTA reitingo taškų, bet ir 146 500 JAV dolerių čekį užsidirbusi tenisininkė pirmadienį prasidedančio „Dubai Duty Free Tennis Championships“ turnyro pirmame etape turėjo kautis prieš sugrįžtančią Kim Clijsters, tačiau dėl nuovargio iš varžybų Dubajuje išsibraukė.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Kiki Bertens ir Elena Rybakina
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Kiki Bertens ir Elena Rybakina

Finale rimtesnio pasipriešinimo mesti nesugebėjusiai E.Rybakinai tai jau trečiasis finalas metuose. Rusijoje gimusi, tačiau Kazachstano pilietybę turinti 20-metė naujame WTA reitinge pirmą kartą atsidurs tarp 20-ies stipriausių planetos tenisininkių.

E.Rybakinos pasirodymas Sankt Peterburge bus įvertintas 305 WTA reitingo taškais ir 78 160 JAV dolerių čekiu.

VIDEO: „St Petersburg Ladies Trophy“ finalas: Kiki Bertens – Elena Rybakina

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius