-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 07

Kalendorinio „Grand Slam“ nebus – traumuotas R.Nadalis traukiasi iš Vimbldono

Legendinis tenisininkas Rafaelis Nadalis (ATP-4) ryžosi net ir su įplyšusiu pilvo raumeniu žengti į kortą Vimbldono pusfinalio susitikimui, tačiau po ketvirtadienio treniruotės priėmė sunkų sprendimą pasitraukti iš turnyro.
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Ketvirtadienio vakarą Londone ispanas netikėtai surengė specialią spaudos konferenciją. Poilsio dienomis tenisininkai viešų pasikalbėjimų su žurnalistais nerengia, tad tai iš karto buvo negeras signalas visiems Rafos gerbėjams.

Netrukus 36-erių šio žaidimo legenda patvirtino, kad dėl traumos yra priverstas trauktis iš penktadienį įvyksiančio Vimbldono pusfinalio mačo.

„Galite įsivaizduoti, kad jei esu čia, tai dėl to, nes privalau pasitraukti, – į žurnalistus kreipėsi jis. – Kaip visi jau matė vakar, aš kenčiu nuo skausmo pilvo srityje, man yra įplyšęs raumuo. Žaisti toliau nėra protingas sprendimas, nes trauma tik blogės.“

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis

Dar prieš turnyrą R.Nadalio pilvas buvo sutvarstytas, tačiau tenisininkas daugiau nebenorėjo kalbėtis su žurnalistais apie savo sveikatos problemas ir šių klausimų vengė. Pilvo skausmai ženkliai paūmėjo trečiadienį vykusiame ketvirtfinalyje prieš Taylorą Fritzą (ATP-14).

Antroji turnyro raketė akivaizdžiai kentė ir negalėjo atlikti stiprių padavimų, tačiau vis tiek pademonstravo neįtikėtiną kovingumą ir išplėšė pergalę penkių setų kovoje.

Kaip vėliau nurodė ispanų dienraštis „Marca“, po atliktų išsamių tyrimų paaiškėjo, kad Rafai yra įplyšęs pilvo raumuo. Plyšimo dydis – net 7 milimetrai.

„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis
„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis

Gydytojai R.Nadaliui rekomendavo nežaisti, tačiau užsispyręs ispanas iš pradžių ruošėsi jų neklausyti ir žengti į kortą.

„The Times“ apžvalgininkas Stuartas Fraseris teigia, kad tenisininko požiūris galiausiai nerizikuoti pasikeitė po rytinės treniruotės. Ji truko tik apie pusvalandį, kurioje ispanas bandė pakeisti savo padavimo techniką ir neapkrauti pilvo raumenų, tačiau tokiu atveju jis prarado milžinišką dalį jėgos ir padavimų kontrolės, beveik visi kamuoliukai leidosi per toli.

R.Nadalis oficialiai šiame sezone išlieka nepralaimėjęs „Didžiojo kirčio“ turnyruose (19 pergalių), tačiau tenisininkas prarado galimybę pasiekti itin retą kalendorinį „Grand Slam“, kai per metus yra laimimi visi keturi tokio tipo turnyrai. Paskutiniuoju tokiu dar 1969 metais tapo australas Rod Laveris.

Tai septintasis kartas Ispanijos teniso atstovo karjeroje, kuomet jis dėl traumos pasitraukia dar prieš mačą. „Didžiojo kirčio“ turnyruose tai nutinka antrą kartą – 2016 m. jis negalėjo varžytis trečiajame „Roland Garros“ etape.

Rafos pasitraukimas reiškia, kad sekmadienį pirmą kartą karjeroje „Didžiojo kirčio“ finale varžysis Nickas Kyrgiosas (ATP-40). Jo varžovas paaiškės rytoj – tai bus Novakas Džokovičius (ATP-3) arba Cameronas Norrie (ATP-12).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius