Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 02

Keistu būdu susižeidęs R.Nadalis inicijavo dar vieną sugrįžimą „US Open“ turnyre

Keistą susižeidimą susitikimo metu patyręs Rafaelis Nadalis (ATP-3) antrą dvikovą iš eilės turėjo panaikinti seto deficitą, tačiau tai padaręs galiausiai užtikrintai žengė į trečią atvirųjų Jungtinių Amerikos Valstijų teniso pirmenybių („US Open“) etapą.
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / „Scanpix“ nuotr.

Antrojo rato susitikime Rafa keturių setų kovoje 2:6, 6:4, 6:2, 6:1 galiausiai susitvarkė su visuomet pavojingu italu Fabio Fogniniu (ATP-60).

Toli nuo sau įprasto žaidimo lygio pirmoje dvikovos dalyje buvęs Ispanijos tenisininkas rizikavo atsilikti net dviejų setų skirtumu, kuomet antroje žaidimo partijoje pralaiminėjo 2:4. Visgi tuomet trečiai pasaulio raketei pavyko kiek pagerinti savo tenisą, o F.Fogninis smigo į duobę, iš kurios šiame mače daugiau ir nebeišlipo.

Ketvirtajame sete R.Nadalis ir visa jo aistruolių kariauna patyrė didelį išgąstį po to, kai tenisininkas nekaltoje situacijoje savo rakete stipriai susižeidė nosį, kuri pradėjo kraujuoti.

Ispanas sulaukė medicininio personalo pagalbos ir sugebėjo užbaigti darbą per keturis setus, nors po dvikovos pripažino, kad po šio incidento jautėsi kiek apsvaigęs.

„Iš pradžių šiek tiek svaigo galva, jaučiau skausmą. Esu panašiai susižeidęs su golfo lazda, tačiau ne su teniso rakete. Smūgis buvo tikrai stiprus. Iš karto pagalvojau, kad man lūžo nosis, tačiau tai buvo tik pirminė mane šokiravusi reakcija. Tam tikra prasme nusipelniau to už tai, kaip žaidžiau susitikimo pradžioje“, – galiausiai juokavo Rafa.

Ši pergalė 36-erių tenisininką jau 14-ąjį kartą pasiuntė į „US Open“ turnyro trečiąjį etapą. Grunto karalius taip pat atsirevanšavo už itin skaudų pralaimėjimą F.Fogniniui Niujorke 2015 metais, kuomet buvo iššvaistytas dviejų setų pranašumas.

R.Nadalis taip pat tapo pirmuoju tenisininku šiais metais, jau užsitikrinusiu vietą finaliniame ATP turnyre Turine.

Trečiajame etape vieno geriausių visų laikų tenisininkų lauks veterano iš Prancūzijos - Richardo Gasquet (ATP-91) - išbandymas, prieš kurį Rafa ATP ture laimėjo visus 17 sykių.

VIDEO: Rafael Nadal vs. Fabio Fognini Highlights | 2022 US Open Round 2

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius