-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 24

Ketverius metus trukęs titulų badas baigėsi – Belinda Benčič triumfavo Dubajuje

Būdama vos 18-os metų šveicarė Belinda Benčič (WTA-45) iškovojo trofėjų „Rogers Cup“ turnyre Kanadoje, tačiau nuo to laiko perspektyviosios tenisininkės karjera nesiklostė taip, kaip daugelis tikėjosi. Visgi beveik po ketverių metų pertraukos B.Benčič ir vėl priminė apie save – laimėjo „Dubai Duty Free Tennis Championships“ varžybas.
Belinda Benčič
Belinda Benčič / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 1 Petra Kvitova

Šeštadienio finale B.Benčič pasakišką turnyrą Dubajuje vainikavo pergale prieš antrą pasaulio raketę Petrą Kvitovą – 6:3, 1:6, 6:2.

Trečiąjį WTA titulą karjeroje iškovojusi tenisininkė pergalę pasiekė per 1 valandą ir 45 minutes.

Dar būdama paaugle Šveicarijos tenisininkė prasibrovė į pirmąjį reitingo dešimtuką, tačiau tuomet prasidėjo traumų virtinė, o galiausiai prireikė net ir riešo operacijos.

„Tai neįtikėtina. Nepakartojama. Aš vis dar negaliu patikėti. Po pergalės antrame rate su komanda kalbėjomes, kad tai jau geras pasiekimas. Tačiau su kiekviena pergale alkis vis augo. Tiek daug susitikimų aš buvau ties pralaimėjimo riba, todėl išeiti su titulu rankose yra fantastika“, – džiaugėsi turnyro nugalėtoja.

Kelyje link trofėjaus šveicarė dramatiškai nugalėjo net keturias pirmojo dešimtuko tenisininkes.

Dvikovoje prieš Ariną Sabalenką (WTA-9) buvo išsaugoti net šeši match point'ai, kovojant su Simona Halep (WTA-3) buvo panaikintas seto deficitas, pusfinalyje prieš Eliną Svitoliną trečiajame sete šveicarė atsilikinėjo 3:5 ir vis tiek sugebėjo laimėti.

Tikriausiai susitikimas prieš P.Kvitovą buvo „lengviausias“ – trečiajame finalinės dvikovos sete dominavo 21-erių Belinda Benčič.

„Scanpix“/AP nuotr./Petra Kvitova ir Belinda Benčič
„Scanpix“/AP nuotr./Petra Kvitova ir Belinda Benčič

Net 900 WTA reitingo taškų iškovojusi šveicarė pirmadienį sugrįš į pirmąjį pajėgiausių sportininkių trisdešimtuką – tenisininkė turėtų rikiuotis 23-oje reitingo vietoje.

Maža to, Šveicarijos teniso žvaigždės banko sąskaita pasipildys net 520 tūkstančių JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius