-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 24

Komiška situacija Dubajuje: lengvesnio varžovo paprašiusiam tunisiečiui burtai buvo negailestingi

Vienas iš „Dubai Duty Free Tennis Championships“ numylėtinių, Tuniso tenisininkas Malekas Jaziri (ATP-260) prieš dvejus metus sensacingai pasiekė turnyro pusfinalį. Tačiau išskyrus šį kartą, patyrusiam žaidimo meistrui Dubajaus turnyro burtai buvo itin nepalankūs. Tenisininkas vylėsi, kad šįsyk bus kitaip, bet burtų ceremonija pavirto į komišką situaciją.
Malekas Jaziri
Malekas Jaziri / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Į burtų traukimo ceremoniją sugužėjo ne tik turnyro organizatoriai, bet ir varžybose dalyvausiantys tenisininkai, tarp kurių buvo ir Tuniso atstovas.

Prieš traukiant burtus tenisininkas davė trumpą komentarą: „Tikiuosi ir prašau, kad šiemet burtai man būtų palankesni, nes įprastai žaidžiu prieš skirstytą varžovą. Žaidžiau prieš Rogerį, žaidžiau prieš Novaką, žaidžiau ir prieš Andy.“

Tačiau tai, kas įvyko netrukus, išspaudė plačias Maleko Jaziri bei šalia jo sėdėjusių rusų Kareno Chačanovo ir Andrejaus Rubliovo šypsenas.

Ištraukus pirmąją porą tapo aišku, kad tunisiečio varžovu turnyro starte bus ne kas kitas, o „Australian Open“ čempionas ir stipriausias planetos žaidėjas Novakas Džokovičius.

36-erių tenisininkas iš karto pradėjo prunkštauti, o susirinkusioje publikoje nuaidėjo nusivylimo atodūsiai.

Tenisininkų susidūrimas įvyks šiandien (pirmadienį). Istorija ryškiam dvikovos autsaideriui nežada net intriguojančios kovos – vienintelė jų tarpusavio akistata 2016 metais vyko čia, Dubajuje, o Nolė laimėjo 6:1, 6:2.

Aštuntą kartą „Dubai Duty Free Tennis Championships“ turnyre žaisiantis M.Jaziri 2013 metais pirmajame rate susitiko su R.Federeriu, 2016 metais antrame etape su N.Džokovičiumi, o 2017 metais – pirmame rate su A.Murray.

Net ir 2018 metais, kuomet buvo pasiektas pusfinalis, tunisiečiui teko įveikti tokius tenisininkus kaip Grigoras Dimitrovas bei Stefanos Tsitsipas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius

Keturis kartus Dubajaus turnyrą laimėjęs N.Džokovičius sieks pirmojo trofėjaus nuo 2013 metų.

Ištraukus burtus paaiškėjo ir pagrindinių serbo konkurentų dėl titulo pirmieji varžovai: Stefanos Tsitsipas (ATP-6) žais prieš Pablo Carreno-Bustą (ATP-27), Gaelis Monfilsas (ATP-9) – prieš Martoną Fuscovics (ATP-70), o Roberto Bautista-Agutas (ATP-12) – prieš Janą-Lennardą Struffą (ATP-34).

Vienintelis Lietuvos atstovas Ričardas Berankis (ATP-62) antradienį stos į kovą prieš kartvelą Nikoloz Bašilašvilį (ATP-29).

Turnyro prizinį fondą šiemet sudaro 2,95 mln. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius