-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 08

Laukimas tęsiasi: S.Williams inicijavo spurtą, tačiau „US Open“ laimėjo jaunoji kanadietė

Lyg iš niekur 2019 metais iššovusi Bianca Andreescu (WTA-15) prasiveržė tarsi ugnikalnis – laimėjusi du „Premier“ lygio WTA trofėjus galiausiai triumfavo ir pirmajame „Didžiojo kirčio“ turnyre, 6:3, 7:5 nugalėjusi legendinę Sereną Williams (WTA-8).
Bianca Andreescu
Bianca Andreescu / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Sunku tuo patikėti, tačiau vos 19 metų kanadietė pilno mačo nepralaimėjo nuo kovo mėnesio pradžios. Ji iškovojo 24 pergales ir vieną kartą dėl traumos pasitraukė mačo metu, o kitą kartą – prieš dvikovą.

Per 1 valandą ir 39 minutes finalą Niujorke laimėjusi tenisininkė tapo pirmąja savo šalies tenisininke „Open Era“ laikotarpyje, kuriai pavyko triumfuoti „Didžiojo kirčio“ turnyre.

B.Andreescu taip pat tapo pirmąja paaugle (nuo 13 iki 19 metų) nuo Marijos Šarapovos (2004 metais), laimėjusia „Didžiojo kirčio“ titulą.

Įdomu tai, kad 2017 ir 2018 metais ji Niujorke net neperžengė kvalifikacijos barjero.

„Prieš susitikimą buvo daug daug minčių. Tik prieš pat mačą supratau, kad žaisiu finale su Serena. Šie metai – tikras svajonės išsipildymas. Esu dėkinga ir palaiminta. Labai sunkiai dirbau, kad atsidurčiau čia“, – kalbėjo Andreescu.

Ji gana užtikrintai laimėjo pirmąjį setą, o antrajame pirmavo 5:1 ir buvo per tašką nuo pergalės, tačiau net ir šaltakraujiškoje paauglėje pradėjo kirbėti jaudulys.

Keletas klaidų, agresyvus Serenos puolimas ir visai netrukus rezultatas tapo lygus – 5:5.

Tačiau kanadietė laimėjo itin svarbią savo padavimų seriją, o kitame geime, sulaukusi keleto varžovės klaidų, galiausiai atremdama padavimą pasiuntė kamuoliuką taip stipriai, kad Serena jo nebepasiekė.

„Bianca sužaidė nuostabų mačą. Esu labai laiminga ir didžiuojuosi tavimi, šiandien žaidei puikų tenisą“, – pripažino Williams.

Deja, tačiau 37-erių amerikietei 24-ojo „Didžiojo kirčio“ trofėjaus reikės palaukti dar mažiausiai keturis-penkis mėnesius, iki prasidedančio „Australian Open“.

VIDEO: „US Open“ moterų finalas: Bianca Andreescu prieš Sereną Williams

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius