-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 04 /14:37

Laurynas Grigelis pralaimėjo 614-ajai pasaulio raketei Danilo Petrovičiui

Galingu spurtu 2011-uosius užbaigęs Laurynas Grigelis niekaip neranda kelio į pergales 2012-aisiais. 20-metis lietuvis šeštadienį jau pirmajame atrankos rate baigė pasirodymą ir „Challenger“ teniso turnyre Kimpere (Prancūzijoje).
Laurynas Grigelis
Laurynas Grigelis / A.Pliadžio nuotr.

Per plauką nuo pagrindinių varžybų likęs L.Grigelis, kuris pasaulio reitinge šiuo metu užima rekordinę 195 vietą ir buvo pirmasis pagal skirstymą atrankoje, šeštadienį po atkaklios kovos 7:6 (10:8), 3:6, 6:7 (3:7) turėjo pripažinti Danilo Petrovičiaus pranašumą.

Lietuvio bendraamžis iš Serbijos geriausių pasaulio tenisininkų reitinge yra tik 614-as.

Nesėkmė Kimpere tapo jau trečiuoju turnyru iš eilės, kuriame L.Grigelis kovas baigia jau pirmajame atrankos rate. Prieš savaitę jis suklupo „ATP 250“ serijos turnyre Monpelje, o beveik prieš mėnesį – debiutuodamas „Australian Open“ kvalifikacijoje.

Šiame sezone L.Grigelis kol kas iškovojo tik vieną pergalę ir patyrė keturis pralaimėjimus.

Neišnaudojo susikurtų galimybių

Iškovoti pergalės po daugiau nei dvi valandas trukusios kovos L.Grigeliui nepadėjo ir daugiau už varžovą laimėtų taškų – 116 prieš 111.

L.Grigeliui taip pat sėkmingiau sekėsi pirmasis padavimas (73 prieš 60 proc.), tačiau koją pakišo neišnaudotos galimybės. Lietuvis buvo susikūręs net 8-is šansus laimėti D.Petrovičiaus padavimus, tačiau neišnaudojo nė vieno.

Tuo tarpu serbas įgyvendino abi tokias galimybes – dukart laimėdamas L.Grigelio padavimus antrajame sete, kuris ir tapo lūžio tašku mače.

Trečiajame sete nugalėtojas jau sprendėsi pratęsime (angl. „tie-break“), o jame L.Grigeliui nepavyko pakartoti pirmojo seto sėkmės.

D.Petrovičius šiame mače atliko daugiau neatremiamų padavimų („eisų“) – 16 prieš 13 – bet padarė ir daugiau dvigubų klaidų – 5 prieš 4.

Nesėkmę patyręs L.Grigelis prarado visus šansus patekti į „Challenger“ serijos teniso turnyro Kimpere, kurio prizų fondą sudaro 42,5 tūkst. eurų, pagrindines vyrų vienetų varžybas.

Tuo tarpu nemalonią Lietuvos teniso sirgaliams staigmeną pateikęs D.Petrovičius, pateko į antrąjį atrankos ratą, kuriame varžysis su vienu iš varžybų šeimininkų prancūzų – 24-erių Alexandre'u Penaudu (ATP 712) arba 20-mečiu Joffrey De Schepperiu (ATP 1044).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius