Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 25

Linai Stančiūtei-Gecevičienei – Tarptautinės teniso federacijos apdovanojimas

Tenisininkė Lina Stančiūtė-Gecevičienė net 13 metų gynė Lietuvos moterų teniso rinktinės spalvas Tarptautinės teniso federacijos (ITF) rengiamose Federacijos taurės (FedCup) varžybose. Per šį laikotarpį turbūt geriausia visų laikų Lietuvos tenisininkė sužaidė 46 FedCup mačus, per kuriuos į kortą ji žengė net 68 kartus. Tokia statistika nepraslydo pro akis varžybų organizatoriams – savaitgalį Vilniuje L. Stančiūtei-Gecevičienei buvo įteiktas specialus ITF prizas už ilgametį šiose varžybose, dar vadinamose komandiniu teniso pasaulio čempionatu.
Lina Stančiūtė-Gecevičienė su šeima
Lina Stančiūtė-Gecevičienė su šeima / Organizatorių nuotr.

2015 metais paskutinį kartą už Lietuvos rinktinę žaidusi moteris sako, kad tenisininkės karjerą baigė pačiu laiku, tačiau priduria, jog FedCup turnyrą supančių aistrų ir nuotaikos kartais pasiilgstanti.

„Baigti sportinę karjerą mane paskatino įvairios priežastys. Nesigailiu šio sprendimo, manau, kad priėmiau jį pačiu laiku. Aišku, kartais stebint tenisą apima šiokia tokia nostalgija. Tačiau tik trumpam. Galbūt todėl, kad esu tikrai laiminga ir patenkinta savo dabartiniu gyvenimu. Būnu šalia vyro (krepšininko Martyno Gecevičiaus), darbuojuosi savo vardo teniso akademijoje. Nesu nutolusi nuo teniso, jis visada bus svarbi mano gyvenimo dalis“, – teigia L. Stančiūtė-Gecevičienė.

Organizatorių nuotr./Edita Liachovičiūtė ir Lina Stančiūtė-Gecevičienė
Organizatorių nuotr./Edita Liachovičiūtė ir Lina Stančiūtė-Gecevičienė

Kalbėdama apie FedCup varžybas, tenisininkė sako, kad per 13 metų čia būta visko – ir saldžių pergalių, ir skaudžių pralaimėjimų. Tačiau šių varžybų atmosfera visuomet būdavo ypatinga.

„Kasmet nuoširdžiai laukdavau tų dešimties dienų, kurias leisdavome kartu su merginomis. Jausdavomės esančios komanda, jautėme, kad esame atsakingos ne tik už save, tačiau ir viena už kitą. Ir tas jausmas stipriai skyrėsi nuo visiems tenisininkams labiau įprastų pojūčių keliaujant į turnyrus vieniems. Turbūt visuomet prisiminsiu savo paskutinį pasirodymą FedCup varžybose 2015 metais Juodkalnijoje. Tuomet pakilome į aukštesnę grupę, o po varžybų kartu su visa komanda ir kapitone Edita Liachovičiūtė su drabužiais šokome į baseiną. Oras buvo vėsus, o vanduo dar vėsesnis. Tačiau emocijos buvo sunkiai nupasakojamos.“

FedCup turnyre vienetų ir dvejetų susitikimuose L.Stančiūtė-Gecevičienė iškovojo 37 pergales.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius