-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 19

Lleytonas Hewittas karjeros dar nebaigia: žengė į antrą „Australian Open“ ratą

Lleytonas Hewitas per 20 metų nė karto nepraleido „Australian Open“ turnyro, tačiau dar niekada nežaidė savo paskutiniojo. Kiekvienas australo mačas gali būti jo kelionės pabaiga, tačiau australo karjera pirmame etape nesibaigė. L.Hewittas  pirmojo etapo dvikovoje nugalėjo tautietį Jamesą Duckworthą rezultatu 7:6 (7:5), 6:2, 6:4. Mačas truko dvi valandas ir 26-as minutes.
Lleytonas Hewittas
Lleytonas Hewittas / „Scanpix“/AP nuotr.

Karjerą baigsianti teniso legenda nesiruošė savo pasirodymo baigti jau pirmame turnyro etape. Pirmame sete teko žaisti pratęsimą, kuris buvo labai permainingas. L.Hewittas pirmavo rezultatu 3:0, atsiliko 5:4 ir tuomet laimėjo tris taškus iš eilės bei setą.

Antrame sete jis susitvarkė be vargo, o trečiame ir vėl teko paplušėti. Trečiame sete L.Hewittas atsiliko rezultatu 4:2, tačiau laimėjo keturis taškus iš eilės ir iškovojo pergalę po gražios trijų setų kovos.

„Buvo labai sunku negalvoti, kad tai paskutinis mano turnyras, – po mačo pripažino L.Hewittas. – Šiam turnyrui stengiausi ruoštis taip pat kaip anksčiau. Teko žaisti prieš J.Duckworthą, kuriam padėjau treniruotis bei tobulėti kelis pastaruosius metus, todėl tai nebuvo maloni situacija. 

Stengiausi vertinti kiekvieną mačo akimirką. Man labai padėjo publika, dėl kurios ši dvikova man pasidarė lengvesnė. Jos pasiilgsiu labiausiai. Nuostabus palaikymas, geriau būti negali.

Džiaugiuosi, kad mano šeima yra su manimi šiame turnyre. Vaikai jau yra pakankamai suaugę, kad atsimintų šiuos potyrius. Jų tėtis jau senukas, kuris lazdele pasiremdamas laksto po teniso kortus.

Davidas Ferreras visai kitos lygos žaidėjas, – apie sekantį varžovą prakalbo L.Hewittas. – Labai gerbiu jo požiūri į darbą bei tenisą, todėl lengva nebus.“

Kitame etape L.Hewittas susikaus su D.Ferreru, kuris pirmame etape nugalėjo Peterį Gojowczyką rezultatu 6:4, 6:4, 6:2.

Stanas Wawrinka nugalėjo dėl traumos iš mačo pasitraukusį Dimitrijų Tursunovą. Rusijos tenisininkas atsiliko rezultatu 7:6 (7:2), 6:3 ir nusprendė trečiame sete nepasirodyti.

Paskutiniame dienos mače dviem setais atsilikęs Viktoras Troickis sugebėjo pavyti savo varžovą ir iškovoti pergalę prieš Danielį Munozą-De La Navą rezultatu 4:6, 4:6, 6:1, 7:6 (7:4), 6:3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius