-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 20

Malonės nesulaukė – B.Tomičiaus apeliacija dėl paskirtos baudos buvo atmesta

„Didžiojo kirčio“ turnyrų valdančioji taryba atmetė australo Bernardo Tomičiaus (ATP-103) apeliaciją dėl baudos, gautos Vimbldone, už „profesionalaus žaidimo standartų“ nesilaikymą.
Bernardas Tomičius
Bernardas Tomičius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Australas pirmajame Vimbldono rate vos per 58 minutes 2:6, 1:6, 4:6 nusileido prancūzui Jo-Wilfriedui Tsongai (ATP-67), o turnyro organizatorių sprendimu dėl minimalių įdėtų pastangų iš tenisininko buvo atimtas visas piniginis prizas – 45 tūkstančiai svarų sterlingų (~56 tūkst. JAV dolerių).

26-erių tenisininkas pateikė apeliaciją, kurioje savo prastą žaidimą grindė sveikatos problemomis. Organizatorių sprendimą kvestionavo ir pats J.W.Tsonga, teigęs, kad jo pasirodymas yra nuvertinamas.

Visgi „Didžiojo kirčio“ taryba nusprendė laikytis savo nuomonės ir dar kartą sukritikavo B.Tomičiaus požiūrį į tenisą.

„Žvelgdami ir į praėjusius „Didžiojo kirčio“ turnyrus, jau nekalbant apie kito rango varžybas, mes nematome jokių tenisininko poelgio ir žaidimo pagerėjimų. Kol kas linkime tau sėkmės ir tikimės, kad būsime maloniai nustebinti ateityje“, – dėstė tarybos vadovas Billas Babcockas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Bernardas Tomičius
AFP/„Scanpix“ nuotr./Bernardas Tomičius

Tai jau ne pirmasis kartas, kuomet skandalingasis Australijos tenisininkas yra kaltinamas „profesionalaus žaidimo standartų“ nesilaikymu.

2012 metais „US Open“ turnyre būdamas vos 19-os B.Tomičius buvo apkaltintas tuo, kad visiškai nesistengė. 2017 metais Vimbldone pats australas teigė, kad susitikimo metu jam pasidarė nuobodu.

Praeityje vienu talentingiausiu Australijos tenisininkų laikytas Bernardas Tomičius ATP reitinge užėmė net 17-ą vietą, tačiau pastaruoju metu sunkiai renka pergales net ATP „Challenger“ serijos turnyruose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius