-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 20

Mėgėjų teniso varžybose – 7 valandų trukmės mačas ir trenerio bei auklėtinio akistata finale

Praėjusią savaitę paaiškėjo „Teniso Namų“, didžiausios tenisininkus jungiančios el. platformos ir turnyrų organizatoriaus Lietuvoje, vasaros vienetų turnyrų čempionai. Pavasario pabaigoje prie turnyro starto linijos Vilniuje ir Klaipėdoje išsirikiavo beveik 1000 teniso entuziastų, pagal pajėgumą ir patirtį kortuose suskirstytų net į 15 skirtingų divizionų.
Baigėsi Lietuvos teniso mėgėjų vasaros pirmenybės.
Baigėsi Lietuvos teniso mėgėjų vasaros pirmenybės. / Augusto Četkausko nuotr.
Temos: 1 Tenisas

Pajėgiausio „Masters“ diviziono nugalėtoju tapo 24 metų Emilis Rusakevičius, įtemptoje finalo dvikovoje 2:6 6:4 10:3 įveikęs 13 metų vyresnį Algirdą Draugelį. Įdomu tai, kad A.Draugelis buvo pirmas E.Rusakevičiaus treneris, kuomet šis, būdamas 5 metų amžiaus, pirmą kartą įžengė į teniso aikštyną.

„Matyt, nereikia nė sakyti, kad puikiai žinome vienas kitą. Emilio treneriu buvau vos ne dešimtmetį, iki jam suėjo maždaug 14 metų. Skaudu pralaimėti finalą, tačiau bent jau tiek, kad buvau įveiktas savo auklėtinio“, – po finalo šypsojosi A.Draugelis, pats ne kartą dalyvavęs Lietuvos teniso čempionatuose.

Paprašytas pasidalinti įspūdžiais apie finalą, A.Draugelis gyrė jį nugalėjusį varžovą už fizinį pasirengimą ir psichologinį tvirtumą. „Tikrai gerai sužaidžiau pirmą setą. Visi taškai buvo ilgi, tačiau svarbiausius pirmo seto taškus sužaidžiau geriau. Kuomet reikėjo, laikiau ir branginau kamuoliuką, turėdamas progą žaidžiau aktyviau ir atakavau. Noriu pagirti Emilį, kad tai jo nepalaužė. Tenise dažnai pasitaiko situacijos, kuomet pirmą setą pralaimėjęs sportininkas nesugeba perimti iniciatyvos ir antrame. Visgi šį kartą taip nenutiko. Mano varžovas puikiai sužaidė seto pradžią, be to, matėsi, kad jis puikiai jaučiasi fiziškai. Stengiausi ir toliau žaisti aktyviai, vaikyti jį po skirtingus korto kampus, tačiau Emilio buvo pilna visur.“

Lūžis susitikime, anot A.Draugelio, įvyko antro seto pabaigoje, kuomet mėšlungis jam sutraukė kojos raumenį. „Žaidėme lauke, buvo gana vėsu. Be to, pirmi du setai truko beveik 2 valandas. Seto pabaigoje pajutau, kad mėšlungis kaip reikiant traukia koją. Bandžiau kautis iš paskutinių jėgų, tačiau laimėti prieš taip gerai žaidžiantį varžovą tokios būklės buvo neįmanoma“.

„Žodžiu, buvo tikrai smagus finalas ir įdomi patirtis. Su Emiliu šiemet jau buvome žaidę tarpusavyje, be to, galvojome kartu žaisti Lietuvos teniso čempionato dvejetų turnyre. Visgi užimtumas sutrukdė tai padaryti, tačiau po finalo sutarėme įgyvendinti šį mūsų sumanymą kitais metais“, – pasakojo treneris.

Augusto Četkausko nuotr./Baigėsi Lietuvos teniso mėgėjų vasaros pirmenybės.
Augusto Četkausko nuotr./Baigėsi Lietuvos teniso mėgėjų vasaros pirmenybės.

Mėgėjų tenise neregėtas dalykas įvyko ir Vilniaus antrojo pagal pajėgumą diviziono atkrintamosiose varžybose. Jų aštuntfinalyje Dainius Lasinskas 7:5 2:6 7:6 įveikė Tadą Tarasevičių. Šis susitikimas truko ilgiau nei 7 valandas, o tenisininkai jį žaidė net 3 dienas. Ši kova tapo ilgiausiu visų laikų susitikimu „Teniso Namų“ varžybų istorijoje.

Vilniaus divizionų nugalėtojais tapo Benas Vaičiūnas, Domantas Pikūnas, Liudvikas Aukštikalnis, Gintaras Steponkus, Justas Žukauskas, Skaistė Čerauskienė, Indrė Zabulytė ir Dina Rubanik. Dar vieno vyrų pogrupio finalas bus sužaistas šią savaitę.

Augusto Četkausko nuotr./Baigėsi Lietuvos teniso mėgėjų vasaros pirmenybės.
Augusto Četkausko nuotr./Baigėsi Lietuvos teniso mėgėjų vasaros pirmenybės.

Šešių Klaipėdos divizionų nugalėtojais tapo Laurynas Zabulis, Lukas Beinoris, Aleksandr Marinic, Ingrida Pečiulienė, Eglė Mickeliūnienė ir Gražina Mataitytė.

Iš viso „Teniso Namų“ šio sezono vasaros vienetų turnyre buvo sužaista daugiau nei 3 tūkst. susitikimų.

Jau daugiau kaip 10 metų veikiančioje platformoje „Teniso Namai“ yra užsiregistravę per 5 tūkst. teniso mėgėjų iš visos Lietuvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius