Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 01 27

Melburną užplūdo nostalgija: dėl titulo kausis R.Nadalis ir R.Federeris

Devintoji pasaulio raketė Rafaelis Nadalis iškovojo sunkią pergalę trileryje prieš 15 pagal skirstymą Grigorą Dimitrovą. Tenisininkai „Australian Open“ pusfinalyje kovėsi beveik penkias valandas, o ispanas bulgarą galų gale nugalėjo rezultatu 6:3, 5:7, 7:6 (7:5), 6:7 (4:7), 6:4.
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tai pirmas kartas „Didžiojo kirčio“ čempionatų istorijoje, kai visiems keturiems finalų dalyviams (vyrų ir moterų turnyruose) yra 30 arba daugiau metų. Be R.Nadalio ir R.Federerio Melburne dėl titulo kausis ir veteranės Serena bei Venus Williams.

R.Nadalis pateko į savo pirmą „Didžiojo kirčio“ finalą nuo 2014 metų „Roland Garros“.

Rafa dėl „Didžiojo kirčio“ trofėjaus kausis jau 21 kartą, o tiek pat finalų yra aplankęs ir antrą vietą pagal šį rodiklį istorijoje užimantis Novakas Džokovičius.

Tuo tarpu Melburne nutrūko įspūdinga G.Dimitrovo pergalių serija. Šiemet iškovojęs titulą Brisbene jis buvo laimėjęs 10 pergalių iš eilės.

„Grigoras žaidė fantastiškai, - po mačo kalbėjo R.Nadalis. - Esu labai laimingas, o publika buvo nuostabi. Abi šios savaitės man buvo labai sėkmingos, nes aš patekau į finalą.

Praėję metai buvo labai nelengvi, nes niekaip nesugebėjau sugrįžti į tą lygį, kurį norėjau. Niekada net nesvajojau, kad sugrįšiu į tokio turnyro finalą. Man labai pasisekė.

Tikiuosi pailsėti, o finale su Rogeriu bus labai ypatinga. Turime dar vieną šansą kautis tarpusavyje, nors abu turėjome nemažai problemų.

Prieš keletą mėnesių su juo kalbėjome, kad norėtume sužaisti bent jau draugišką mačą, o štai dabar galėsime susikauti dėl trofėjaus. Nerealu.“

VIDEO: Rafos triumfas po penkių setų trilerio

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius