-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 16

Mityba – svarbi sportininko gyvenimo dalis: kaip maitinasi geriausi pasaulio tenisininkai?

Profesionalaus tenisininko sezonas trunka maždaug 10-11 mėnesių. Kad atlaikytų milžiniškus krūvius kortuose ir ilgiausiose kelionėse, atletai privalo prižiūrėti save – riboti kitas su tenisu nesusijusias veiklas, dirbti ties fiziniu pasiruošimu, pakankamai laiko skirti poilsiui ir žinoma – sveikai maitintis. O kokius patiekalus valgo ir kokių dietų laikosi geriausi pasaulio tenisininkai?
Rogeris Federeris
Rogeris Federeris / tennisworldusa.org nuotr.

Rogeris Federeris

Jau ankstesniuose interviu 38-erių šveicaras yra atskleidęs, kad mėgsta picą. Tačiau pastaruosius 20 metų patiekalas, kurį tenisininkas valgo prieš dvikovą, yra makaronai. Maestro teigia, kad makaronai jo karjeroje pasitarnavo puikiai – trečioji pasaulio raketė nemato prasmės ieškoti kitų alternatyvų.

Mėgstamiausias R.Federerio užkandis – šokoladas. Tik turėdamas akimirką tenisininkas stengiasi pasmaližiauti, o netgi per savo mačus valgo šokolado skonio energetinius batonėlius, taip pat bananus.

Pusryčiams Rogeris dažniausiai valgo naminius vaflius, po kurių išgeria šviežiai spaustų vaisių sulčių bei kavos. Vakarienei – pikantiškesnio maisto iš Indijos, Japonijos ar Italijos virtuvių. Patyręs tenisininkas save palepina ir Fondiu – valgiu, kuris gaminamas iš išlydytos sūrio masės, sumaišytos su baltu vynu.

Šveicaras, kalbėdamas apie maistą, taip pat pabrėžė, kad per karjerą savęs beveik neribojo: „Aš galiu valgyti bet ką – sausainius, saldumynus, viską iš eilės 10 dienų, kuomet nežaidžiu.“

Rafaelis Nadalis

33-ejų ispanas yra tiesiog apsėstas jūros gerybėmis. Jeigu iki susitikimo pradžios yra daug laiko, R.Nadalis pietums mielai pasirinks žuvį ar Ispanijos nacionalinį patiekalą Paeliją, kurią sudaro ryžiai ir įvairiausios jūros gėrybės. Tarp tenisininko mėgiamų užkandžių – gabalėlis šokolado ar alyvuogės. Grunto karalius taip pat mėgsta makaronus, kuriuos pagardina krevetėmis ar grybais.

Dvikovų metu stipriausią planetos tenisininką įprastai galima pamatyti valgant bananą. Ir kaipgi be tobula tvarka sudėliotų R.Nadalio buteliukų, kuriuose yra matomas ne tik vanduo, bet ir izotoniniai gėrimai.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis

Novakas Džokovičius

Kuomet kalba pasisuka apie dietas, pirmiausiai prisimename Novaką Džokovičių, kuris nuo 2010 metų nevalgo maisto produktų su gliutenu.

Serbo diena prasideda saldžiai – medus, vaisiai, arba avižiniai dribsniai, iš kurių tenisininkas pasisavina gliukozės, fruktozės bei vaisiuose esančio cukraus. Kartais Nolė meniu paįvairina šviežiomis žaliomis daržovėmis.

Pietums – granola, kuria sudaro gliuteno neturinčios avižos, išdžiovintos spanguolės, auksinės razinos, moliūgų arba saulėgrąžų sėklos ir supjaustyti migdolai. Šalia visų išvardintų ingridientų serbas mėgaujasi migdolų arba ryžių pienu ir bananais su uogomis arba supjaustytais obuoliais.

Prieš dvikovas N.Džokovičius dažniausiai valgo makaronus, ant kurių pašlakstoma alyvuogių aliejaus, bei su česnakų skiltelėmis. Šiame patiekale taip pat gali būti geltonųjų aguročių, cukinijų, šparagų, saulėje išdžiovintų pomidorų ar vegetariško sūrio.

Beje, 2015 metais serbas į prekybą paleido savo sveiko maisto produktų liniją pavadinimu „DJOKOlife“, kurią sudaro įvairiausi gliuteno neturintys užkandžiai.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Novakas Džokovičius
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Novakas Džokovičius

Caroline Wozniacki (WTA-37)

Mėgstamiausios karjerą po „Australian Open“ turnyro baigsiančios tenisininkės maisto produktas – brokolis. Idealūs danės pietūs – vištiena su daug daržovių bei saujele ryžių. Retkarčiais brokolius 29-erių tenisininkė iškeičia į špinatus ir šparagus.

Pusryčiams C.Wozniacki pageidauja blynelių. Jeigu iki susitikimo pradžios marios laiko, juos Danijos sportininkė pagardina vaniliniais ledais arba karštu šokoladu.

Prieš dvikovas buvusi pirmoji pasaulio raketė taip pat valgo makaronus. O jau jų metu – energetiniai batonėliai bei bananai.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Caroline Wozniacki
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Caroline Wozniacki

Simona Halep (WTA-4)

Rumunijos teniso pažibos meniu lyderiautų jūros gėrybės ir sušiai (išskirtinai – California). Įprastas maistas susitikimo dienos metu – makaronai, tačiau be padažų, tik su alyvuogių aliejumi ir šiek tiek parmezano sūrio.

Susitikimų metu 28-erių S.Halep gaivinasi vandeniu ir izotoniniais gėrimais, taip pat batonėliais ir bananais. Po mačų tenisininkė save palepina pica.

View this post on Instagram

???? #studio80

A post shared by Simona Halep (@simonahalep) on

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius