-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 14

Monte Karlo trileryje – neįtikėtinai sunki Andy Murray pergalė

Antrame ir trečiame setuose Andy Murray stovėjo ties prarajos riba, o Rogerio Federerio sirgaliai tikriausiai jau trynė rankomis. Jei Didžiosios Britanijos tenisininkas būtų pralaimėjęs, antrosios pasaulio raketės vardas „maestro“ būtų ranka pasiekiamas, tačiau peilio ašmenimis vėl pasivaikščiojusiam A.Murray galiausiai pavyko išplėšti pergalę. 28-erių škotas „Rolex Masters“ turnyro trečiojo etapo trileryje 2:6, 7:5, 7:5 nugalėjo Prancūzijos tenisininką Benoit Paire.
Monte Karlo „Masters“: Andy Murray – Benoit Paire
Andy Murray / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Andy Murray

B.Paire pirmoje tenisininkų tarpusavio dvikovoje nuo antrojo seto pradėjo piktnaudžiauti neišprovokuotomis klaidomis. Iš viso prancūzas jų padarė net 52, o prie jų prisidėjo dar ir 7-ios dvigubos klaidos.

2009 ir 2011 m. „Rolex Masters“ pusfinalyje žaidęs A.Murray į Monte Karlo turnyro ketvirtfinalį pateko pirmą kartą nuo 2012-ųjų metų, o jame raketes surems su 12-a pasaulio rakete Milošu Raoničiumi, kuris taip pat trijuose setuose 6:3, 4:6, 7:6(7:5) nugalėjo Damirą Džumhurą (ATP-99).

Beje, A.Murray Monte Karle kovoja dėl antrosios pasaulio raketės vardo išsaugojimo. Jei R.Federeriui pavyktų laimėti šį turnyrą arba už A.Murray toliau nužygiuoti dviem etapais, antroje vietoje kitą savaitę puikuosis šveicaro pavardė.

Trečiojo etapo trileryje pergalę išplėšęs 28-erių škotas užsitikrino 180 ATP reitingo taškų ir vos daugiau nei 90 tūkst. eurų.

22-ą vietą ATP reitinge užimantis 26-erių B.Paire tikėjosi patekti į antrą „Masters“ serijos turnyro ketvirtfinalį ir į pirmą Monte Karle.

Pirmąjį setą A.Murray pradėjo laimėta padavimų serija, tačiau nuostabiai žaidęs B.Paire netrukus laimėjo penkis geimus iš eilės ir susikrovęs milžinišką persvarą antrąją pasaulio raketę nuplovė šaltu dušu.

Antrame sete B.Paire išsiveržė į priekį 4:2, tačiau gudrusis britas pradėjo naudotis varžojo silpnąja vieta – „forehand'u“. A.Murray pavyko stebuklingai išlyginti rezultatą, o dvyliktame geime pasinaudoti ir lemiamu „break point'u“.

Trečiajame sete abu tenisninkai užtikrintai atliko savo padavimus, tačiau devintame geime pasinaudojęs „break point'u“ 22-oji pasaulio raketė išsiveržė į priekį 5:4 ir savo padavimais galėjo pasiglemžti šeštą pirmo ATP dešimtuko grobį. Tačiau lemiamomis akimirkomis B.Paire pridarė klaidų, o A.Murray, laimėjęs tris geimus iš eilės, pirmą kartą po trejų metų pertraukos nužygiavo į „Rolex Masters“ ketvirtfinalį.

VIDEO: Murray Great Anticipation In Monte-Carlo 2016 Hot Shot

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius