-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 08

Moterų finalas – dar vienas žingsnis iki rekordo ar laiminga 20-metės pasakos pabaiga?

Kuomet „Didžiojo kirčio“ finale susitinka 17 ir 20 turnyro raketės, turbūt daugeliu atvėjų tokia akistata nesulauktų tiek dėmesio, kaip dvikova tarp 36-erių Serenos Williams ir 20-metės Naomi Osakos. Šiame susitikime sprendžiasi ne tik „US Open“ moterų varžybų nugalėtojos vardas, bet ir kuri karta – vyresnioji ar jaunesnioji, karaliauja moterų tenise?
Serena Williams ir Naomi Osaka (Majamis, 2018)
Serena Williams ir Naomi Osaka (Majamis, 2018) / „Scanpix“/AP nuotr.

Serena grįžo. Ir tai yra akivaizdu. Jei po įtikinamo pralaimėjimo Vimbldono finale vokietei A.Kerber dar buvo likę klaustukų, ar amerikietė gali laimėti didžiausius metų turnyrus, tai Niujorke visos kritikų abejonės buvo išsklaidytos.

Neabejotinai didžiausias dėmesys buvo ir bus sutelktas būtent į šią legendinę žaidėją. Laimėjusi 2017-ųjų „Australian Open“ būdama mažiausiai 2 mėnesius nėščia, S.Williams sustabdė savo karjerą su intencija sugrįžti.

Rugsėjį sportininkė pagimdė dukterį vardu Alexis Olympia, o lapriktį ištekėjo už mylimojo Alexio Ohaniano. Tačiau planuotas sugrįžimas į tenisą „Australian Open“ turnyre neįvyko dėl po gimdymo užsitęsusių komplikacijų.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Serena Williams ir jos vyras Alexis Ohanianas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Serena Williams ir jos vyras Alexis Ohanianas

Galiausiai amerikietė sugrįžo kovą, dalyvaudama dviejuose elitiniuose WTA turnyruose Indian Velse ir Majamyje. Pirmasis blynas kiek prisvilo, kadangi žaidėjai pavyko laimėti tik 2 susitikimus iš 4, pralaimint ir tai pačiai Naomi Osakai.

Tačiau laikui bėgant, gerėjo S.Williams fizinė forma, o tuo pačiu – ir rezultatai. „French Open“ ji pasiekė 4-ąjį etapą, Vimbldone tapo vicečempione, o Niujorke ji taikosi į įspūdingus rekordus.

Laimėjusi šiandienos finalą, ji taptų pirmąja moterimi „Open Era“ laikotarpyje, „US Open“ turnyrą laimėjusi 7 kartus.

Maža to, ji laimėtų ir 24-ąjį „Didžiojo kirčio“ turnyrą savo karjeroje bei šioje kategorijoje susilygintų su legendine Margaret Court. 24 titulai – tik pradžia. Serena trokšta perrašyti istoriją su 25 trofėjais.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Naomi Osaka
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Naomi Osaka

Spalį 21-ąjį gimtadienį švęsianti Naomi Osaka (WTA-19) vienu puikiu pasirodymu gali pavogti visą pasaulio dėmesį, sutelktą į jos varžovę.

Ji jau sugebėjo perrašyti savo šalies istoriją, tapdama pirmąja Japonijos tenisininke, pasiekusia „Didžiojo kirčio“ turnyro finalą.

Visgi apetitas kyla bevalgant – šeštadienio vakare ji bandys tapti pirmoji teniso atstovė Japonijoje, laimėjusi tokio tipo turnyrą (įskaitant ir vyrus).

Tačiau kas yra vienas pagrindinių raktų į tokį įspūdingą N.Osakos pasirodymą šiame sezone? Serena Williams šį žmogų puikiai pažįsta.

Tai Saša Bajinas, Serbijos pilietybę turintis treneris, net 8 metus praleidęs Serenos trenerių štabe. Vėliau nenusisekus partnerystėms su tokiomis žaidėjomis kaip Viktoria Azarenka, Caroline Wozniacki ar Sloane Stephens, Vokietijoje gimęs teniso instruktorius rado tinkamiausią partnerę darbui.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Saša Bajinas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Saša Bajinas

„Serena – labai agresyvi ir emocionali, o Naomi – ramesnė, kuklesnė asmenybė, todėl stengiuosi ją “paspauti„, jog išgaučiau tam tikras emocijas. Mes sunkiai dirbame, jog vieną dieną galėtume būti ten, kur yra S.Williams“, – teigė japonės treneris.

„Mano žygis šiame turnyre atrodo nerealiai. Kai buvau maža mergaitė, svajojau, jog žaisiu prieš Sereną „Didžiojo kirčio“ turnyre, o galiausiai tai išsipildė. Todėl visų pirma privalau mėgautis šia akimirka“, – kalbėjo Naomi Osaka.

Legendinė S.Williams teigė, jog pasiektas rezultatas Niujorke nėra maksimumas, kadangi žaidėja jaučia, jog jos žaidimas dar tik kyla į viršų ir tai sportininkę motyvuoja žaisti toliau.

Mūsų laukia paskutinė moterų dvikova turnyre, tačiau ji bus kupina emocijų, kovos ir noro laimėti. Abi tenisininkės propaguoja agresyvų, puolimu pagrįstą žaidimą, todėl šis finalas turėtų būti įspūdingas reginys visam teniso pasauliui.

Keli statistiniai faktai apie žaidėjas bei jų nueitą kelią šių metų čempionate.

Tarpusavio susitikimai: 1-0 Osaka ( 2018m. Majamis, 6:3 6:2)

Laimėti/pralaimėti setai turnyre:

S.Williams: 12-1

N.Osaka: 12-1

Laimėti/pralaimėti geimai turnyre:

S.Williams: 76-31

N.Osaka: 74-28

Atlikti neatremiami padavimai (ace'ai) turnyre:

S.Williams: 64

N.Osaka: 27

Geriausi pasirodymai Niujorke (iki šių metų turnyro):

S.Williams: 6 čempionės titulai (1999, 2002, 2008, 2012-14)

N.Osaka: trečiasis etapas (2016-17)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius