Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 06 24

Moterų Vimbldono turnyre Serenos Williams laukia įveikiami išbandymai

Į didįjį tenisą Vimbldone sugrįžtanti Serena Williams (WTA-1204) yra viena iš daugelio WTA superžvaigždžių, penktadienio popietę sužinojusi savo pirmąją varžovę ir laukiantį kelią trečiajame metų „Didžiojo kirčio“ turnyre.
Serena Williams
Serena Williams / „Scanpix“ nuotr.

Vimbldono burtais 40-metė tenisininkė turėtų būti patenkinta, kadangi pirmosios dvi oponentės tikrai šio žaidimo legendai yra tikrai įveikiamos.

Pirmajame etape Serenos lauks Prancūzijos tenisininkė Harmony Tan (WTA-113). Įveikus šį barjerą amerikietė susiremtų su ispanės Saros Sorribes Tormo (ATP-40) arba Christinos McHale (WTA-242) poros nugalėtoja. Nė viena iš išvardintų tenisininkių nėra žaidimo ant žolės dangos specialistė.

S.Williams potencialiai prasmukus į trečią turnyro etapą, ten greičiausiai lauktų pasimatymas su čeke Karolina Pliškova. Nors pastaroji yra septintoji pasaulio raketė, šis sezonas tenisininkei nesiklosto – vos 8 pergalės per 18 susitikimų.

Amerikietė į vienetų turnyrą sugrįžta po metų pertraukos – paskutinį sykį Serena varžėsi būtent praėjusių metų Vimbldone, kai pirmajame rate patyrė skaudžią traumą.

Pirmoji pasaulio raketė Iga Swiatek turnyre startuos dvikova prieš kroatę Janną Fett (WTA-254), kuri į pagrindines varžybas prasimušė įveikusi atranką. Lenkės kelias bent iki aštuntfinalio atrodo užtikrintas, o tuomet jau lauktų rimtesnės kovos prieš tokias varžoves kaip Barbora Krejčikova, Garbine Muguruza (WTA-10), Coco Gauff (WTA-12) ar Paula Badosa (WTA-4).

Toje pačioje lentelės dalyje yra ir 2019 metų Vimbldono čempionė Simona Halep (WTA-19), kurios jau pirmajame rate laukia labai rimtas išbandymas – tai čekė Karolina Muchova (WTA-82), žaidusi turnyro ketvirtfinalyje tiek 2019, tiek ir 2021 m.

Kitoje varžybų medžio pusėje yra numatomas Tuniso tenisininkės Ons Jabeur (WTA-3) dominavimas, o jai pasipriešinti „Didžiojo kirčio“ čempionės Angelique Kerber (WTA-18) ar Jelena Ostapenko (WTA-14).

Įdomiausi pirmojo rato susitikimai:

  • Jil Teichmann – Ajla Tomljanovič;
  • Donna Vekič – Jessica Pegula;
  • Karolina Muchova – Simona Halep;
  • Alison Van Uytvanck – Emma Raducanu;
  • Danielle Collins – Marie Bouzkova;
  • Alize Cornet – Julija Putintseva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius