-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 12

N.Džokovičiaus strategas stoja ginti savo auklėtinio: „Tai visiška nesąmonė“

Geriausias planetos tenisininkas Novakas Džokovičius (ATP-1) kartu su savo komanda jau ruošiasi kitą savaitę prasidėsiančiam Romos „Masters“ turnyrui, tačiau vis dar turi sugerti daug kritikos strėlių po sensacingai pasibaigusio „US Open“ aštuntfinalio.
Goranas Ivanisevičius ir Novakas Džokovičius
Goranas Ivanisevičius ir Novakas Džokovičius / „Scanpix“ nuotr.

Kiek nurimus aistroms po Novako Džokovičiaus diskvalifikacija pasibaigusio „US Open“ aštuntfinalio, kurio metu serbas netyčiniu veiksmu kamuoliuku pataikė linijos teisėjai į kaklo sritį, pirmą kartą prabilo ir visos viešnagės Niujorke metu su savo auklėtiniu dirbęs Goranas Ivanisevičius.

Nors pastarajam teko pripažinti, kad teisėjų sprendimas buvo teisingas, legendinis Kroatijos tenisininkas atkirto visiems teniso aistruoliams ir apžvalgininkams, kalusiems Nolę prie kryžiaus.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius

„Incidento iš karto nepastebėjau, tačiau išgirdęs iš skausmo dejuojančią arbitrę supratau, kad mačas baigtas. Didžiausia tragedija yra tame, kad tuo metu jis net nebuvo stipriai įpykęs. Vaizdo pakartojimą peržiūrėjau 3877 kartus – juk jis net nežiūrėjo į tą pusę.

Žinau, kad nesu objektyvus, tačiau mano nuomone, Novakui tereikėjo skirti geimo nuobaudą. Tęsti žaidimą nuo antrojo seto ir viskas. Taip, yra nustatytos taisyklės, tačiau juk veiksmas buvo netyčinis.

Apskritai, aš esu prieš diskvalifikacijas. Suprantu, jei būtų bandoma specialiai pakenkti kitam, bet tai tebuvo nelaimingas atsitikimas. Mačiau, kad tam tikri žmonės skundėsi, jog kamuoliukas lėkė 130 kilometrų per valandą greičiu. Tie žmonės yra bepročiai. Visa tai yra nesąmonė“, – pyko kroatas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Goranas Ivanisevičius ir Novakas Džokovičius
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Goranas Ivanisevičius ir Novakas Džokovičius

Puikų šansą iškovotais „Didžiojo kirčio“ titulais dar labiau priartėti prie Rogerio Federerio (20) ir Rafaelio Nadalio (19) paleidęs N.Džokovičius (17) reabilituotis galės jau už kelių savaičių prasidėsiančiame „Roland Garros“ turnyre.

G.Ivanisevičius yra įsitikinęs, kad jo auklėtinis yra pajėgus triumfuoti Paryžiuje.

„Novakas yra gimęs tapti čempionu ir po šio incidento tik dar labiau sustiprės. Dabar jam reikėtų pabandyti įsivaizduoti, kad visa tai nutiko prieš kokius 5 metus. Manau, kad jis turi puikius šansus laimėti atvirąsias Prancūzijos pirmenybes.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius