-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 27

N.Kyrgiosas rėmė R.Nadalį prie sienos, bet pergalę galiausiai išvargo ispanas

„Australian Open“ turnyras turi visus ketvirtfinalio dalyvius. Paskutiniuoju į aštuonetą įšokusiu tenisininku tapo Rafaelis Nadalis (ATP-1), įtemptoje aštuntfinalio akistatoje 6:3, 3:6, 7:6 (8-6), 7:6(4) nugalėjęs australą Nicką Kyrgiosą (ATP-26).
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / „Scanpix“ nuotr.

Pirmajai pasaulio raketei prireikė net trijų su puse valandos, kad nugalėtų itin aršiai besipriešinusį vietinį herojų.

Lengviausiai ispanui susiklostė pirmasis setas, kurio ketvirtajame geime Rafa pasinaudojo vienu iš dviejų break pointų ir nesuklydęs paduodamas išsiveržė į priekį.

Antrojo seto pradžioje ispanas rėmė varžovą prie sienos, bet nesugebėjo išnaudoti nė vieno iš trijų break pointų, o jau netrukus vietinę publiką pradžiugino N.Kyrgiosas – australas laimėjo ketvirtąjį geimą paduodant R.Nadaliui ir galiausiai išlygino rezultatą pagal setus.

Trečiajame sete nė vienas tenisininkas varžovo padavimų jau nelaimėjo. Vienintelį šansą aštuntajame geime turėjo R.Nadalis, bet juo nepasinaudojo ir varžovams teko žaisti tie-breaką.

Jis klostėsi visiškai lygiai – rezultatas buvo lygus 6:6 po 12 sužaistų taškų, bet tuomet Rafa laimėjo ir savo, ir varžovo padavimą ir triumfuodamas nukėlė susitikimą į ketvirtąjį setą.

Jame žaidėjai apsikeitė po vieną pralaimėtą geimą paduodant pačiam. R.Nadalis netgi turėjo šansą „uždaryti“ susitikimą, kai pirmaudamas 5:4 padavė pats, bet galiausiai viskas sprendėsi tie-breake.

Jame lemiamu tapo 8-asis taškas, kai N.Kyrgiosas suklydo paduodamas iš kairės ir pralaimėjo savo paduotą kamuoliuką, taip užleisdamas kelią R.Nadaliui nužygiuoti iki pergalės.

„Buvo labai sunkus mačas, – po pergalės kalbėjo ketvirtojo „Australian Open“ trofėjaus siekiantis ispanas. – Pradžioje turėjau kontrolę, bet žaisdamas su Nicku niekada negali taip pagalvoti. Kai antrajame sete padariau klaidą paduodamas, atžaisti jo įgytą pranašumą buvo itin sunku.

Aš tą patį padariau ketvirtajame sete, bet jis žaidė labai gerai. Pabaigoje žaidžiau rizikingai ir pralaimėjau savo padavimus, bet tai sportas ir taip jau nutinka. Jis – vienas geriausių pasaulio tenisininkų. Man tikrai patiko Nicko Kyrgioso žaidimas šiame turnyre.“

Ketvirtfinalyje R.Nadalio lauks akistata su austru Dominicu Thiemu (ATP-5).

VIDEO: „Australian Open: Rafaelis Nadalis dramatiškoje kovoje palaužė Nicką Kyrgiosą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius