Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 25

Nagais ir dantimis į N.Džokovičių kabinęsis R.Berankis sudėjo ginklus tik po įnirtingos kovos

Ričardas Berankis (ATP-72) surengė gerą jėgų patikrinimą pirmą kartą po COVID-19 nulemtos pertraukos žaidusiam Novakui Džokovičiui. Prieš pirmąją pasaulio raketę pajėgiausias Lietuvos tenisininkas atsilaikė beveik dvi valandas – susitikimas baigėsi serbo pergale 7:6(2), 6:4.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / „Scanpix“ nuotr.

„Western & Southern Open“ turnyro Niujorke antrojo rato dvikova iš viso truko 1 valandą 41 minutę, o N.Džokovičiui dėl pergalės teko paprakaituoti labiau, nei jis pats galėjo tikėtis.

Lietuvis viso susitikimo metu nedavė ramybės po 177 dienų pertraukos oficialų mačą žaidusiam geriausiam pasaulio tenisininkui, kurį kamavo dar ir kaklo skausmai.

Dėl jų jau pirmojo seto pabaigoje serbas kvietėsi kineziterapeutą, kuris N.Džokovičiui bent penketą minučių masažavo sprando sritį.

„Scanpix“ nuotr./Ričardas Berankis – Novakas Džokovičius
„Scanpix“ nuotr./Ričardas Berankis – Novakas Džokovičius

Iš viso R.Berankis šiame susitikime tris sykius laimėjo Serbijos teniso žvaigždės paduotų kamuoliukų serijas ir net dusyk antrajame sete pirmavo dviejų geimų skirtumu.

Jau pirmasis dvikovos geimas parodė, kad R.Berankis šioje dvikovoje nebus tik statistas – N.Džokovičius padarė dvi dvigubas klaidas iš eilės ir tik vargais negalais išsiveržė į priekį.

Lietuvis savuosius padavimus laimėjo pakankamai ramiai, kol septintajame pirmojo seto geime pribloškė varžovą – išnaudojęs vieną iš dviejų break-pointų, R.Berankis išsiveržė į priekį 4:3.

Tiesa, Lietuvos tenisininko džiaugsmas užtruko neilgai – susiėmęs N.Džokovičius jau po trumpos poilsio pertraukėlės sugrąžino lygybę, o galiausiai pirmojo seto likimas sprendėsi pratęsime.

Deja, vadinamajame tie-breake lietuvis kelis sykis apmaudžiai suklydo, o galiausiai padovanojo varžovui tašką po savo dvigubos klaidos – N.Džokovičius išsikapstė 7:2.

Vis dėlto tokia pirmojo seto baigtis iš vėžių R.Berankio neišmušė – antrąjį jis pradėjo kaipmat laimėdamas du geimus, vieną iš jų – varžovo, ir atitrūkdamas 2:0.

Nors N.Džokovičius vėl jau pirmuoju bandymu laimėjo lietuvio paduotų kamuoliukų seriją ir sugrąžino pusiausvyrą, R.Berankis dar sykį nubreakino varžovą šeštajame geime, išsiverždamas į priekį 4:2 bei sukeldamas pajėgiausio planetos žaidėjo emocijų protrūkius – viename iš epizodų N.Džokovičiui neatlaikė nervai ir serbas išsiliejo ant kamuoliuko, o kitame jam iš rankų slydo raketė.

Kaip vėliau paaiškėjo, šie epizodai buvo paskutiniai, kai R.Berankis dar spardėsi ir pretendavo į pergalę.

Susiėmęs Nole pravardžiuojamas serbas jau netrukus laimėjo R.Berankio padavimus, po kelių akimirkų tą pakartojo ir dar sykį, o galiausiai užbaigė setą ir mačą paduodamas pats – N.Džokovičius pirmąjį pokarantininį susitikimą laimėjo 7:6(2), 6:4.

Šiaip ne taip pralaužęs lietuvio pasipriešinimą, N.Džokovičius nesulaikė ir emocijų – iš jo lūpų išskriejo garsus riksmas ir keli serbiški keiksmažodžiai.

R.Berankis šiame susitikime solidžiau padavė pirmuoju bandymu (57 proc. prieš 55 proc.), padarė mažiau dvigubų klaidų (4 prieš 7), bet nusileido varžovui neatremiamais padavimais (0 prieš 8), pirmojo padavimo laimėtų taškų procentu (63 proc. prieš 71 proc.) ir realizuotais break-pointais (2 iš 5 prieš 3 iš 7).

„Scanpix“ nuotr./Ričardas Berankis – Novakas Džokovičius
„Scanpix“ nuotr./Ričardas Berankis – Novakas Džokovičius

N.Džokovičiui tai buvo jau 19-oji pergalė iš eilės 2020 metais – tai yra antra ilgiausia serija metų pradžioje teniso istorijoje. Pirmoji taip pat priklauso serbui.

N.Džokovičius trečiajame turnyro etape grumsis su 55-ąja turnyro rakete amerikiečiu Tennysu Sandgrenu. Jis susitvarkė su kanadiečiu Felixu Augeriu-Aliassime'u (ATP-20).

„Scanpix“ nuotr./Ričardas Berankis – Novakas Džokovičius
„Scanpix“ nuotr./Ričardas Berankis – Novakas Džokovičius

Niujorko, kuriame kitą savaitę prasidės ir „US Open“ turnyras, nepaliekantis R.Berankis turnyrą baigė iškovojęs 45 ATP reitingo taškus bei kiek daugiau nei 43 tūkst. JAV dolerių.

Lietuvos teniso rinktinės lyderiui žaidimas prieš N.Džokovičių nebuvo naujiena – 2013 metais „US Open“ turnyre tuomet 23-ejų Ričardas testavosi ir Nolei pralaimėjo 1:6, 2:6, 2:6.

„Masters“ serijos turnyras į Niujorką buvo perkeltas iš Sinsinačio. Tai – pirmas didelis oficialus turnyras po koronaviruso pandemijos.

„Western & Southern Open“ vyksta tuose pačiuose kortuose, kaip ir po kiek daugiau nei savaitės prasidėsiantis „US Open“ turnyras.

ATP 1000 serijos vyrų teniso turnyro Niujorke prizų fondą sudaro kiek daugiau nei 6,297 mln. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius