Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 28

Neįtikėtinas: Rogeris Federeris 20-ą kartą tapo „Didžiojo kirčio“ čempionu

Rogeris Federeris šeštą kartą karjeroje tapo „Australian Open“ turnyro čempionu ir iškovojo jau 20-ą kartą „Didžiojo kirčio“ turnyrų čempiono trofėjų. Šveicarijos tenisininkas finale 6:2, 6:7 (5:7), 6:3, 3:6, 6:1 nugalėjo Kroatijos tenisininką Mariną Čiličių.
Rogeris Federeris
Rogeris Federeris / „Scanpix“ nuotr.

Tai buvo 30-as R.Federerio karjeros finalas „Didžiojo kirčio“ turnyruose ir 20-a pergalė.

Po šios pergalės legendinis Šveicarijos tenisininkas visiškai priartėjo ir prie pirmos pasaulio raketės titulo. 36-erių metų Rogerį nuo pirmoje vietoje esančio Rafaelio Nadalio skiria tik 155-i taškai.

R.Federeris ir M.Čiličius vienas su kitu kovojo dešimtą kartą karjeroje ir šveicaras šventė devintą pergalę. Kroatijos tenisininkas vienintelį kartą R.Federerį nugalėjo 2014-ųjų metų „US Open“ pusfinalyje. Vėliau Marinas tapo šio turnyro čempionu.

M.Čiličius siekė antro karjeroje „Didžiojo kirčio“ turnyrų čempiono titulo. Po patekimo į finalą jis pasaliniame reitinge pakils į rekordinę trečią vietą ATP klasifikacijoje.

„Scanpix“ nuotr./Marinas Čiličius
„Scanpix“ nuotr./Marinas Čiličius

R.Federeris prisijungė prie Novako Džokovičiaus ir Roy’aus Emersono. Iki šiol tik šiems tenisininkams pavyko „Australian Open“ turnyrą laimėti šešis kartus.

R.Federeris gynė čempiono titulą ir šių metų finalą pasiekė nepralaimėjęs nė vieno seto. Tačiau kovoje dėl trofėjaus sulaukė galingo pasipriešinimo. Mačas truko tris valandas ir 3-is minutes.

Finale R.Federeris atliko net 24-is neliečiamus padavimus (eisus), atakomis pelnė 41-ą tašką ir šešis kartus laimėjo varžovo padavimų serijas.

M.Čiličius susitikime atliko 16-a eisų. Kroatas turėjo devynias progas tašku laimėti oponento padavimų serijas, tačiau pasinaudojo tik dviem iš jų (22 proc.)

R.Federeris buvo laikomas akivaizdžiu finalo favoritu. „Didžiojo kirčio“ turnyruose R.Federeris pelnė 332-i pergales ir patyrė 52-i nesėkmes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius