-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 25

Neįtikėtinas trileris Barselonoje: R.Nadalis ir S.Tsitsipas sužaidė ilgiausią sezono mačą

ATP 500 serijos turnyro „Barcelona Open Banc Sabadell“ finalas tarp Rafaelio Nadalio (ATP-3) ir Stefanos Tsitsipo (ATP-5) tapo ilgiausiu šio sezono maču ATP ture.
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / „Scanpix“ nuotr.

Grunto karaliumi tituluojamas R.Nadalis savo paties garbei pavadintame centriniame korte „Pista Rafa Nadal“ po 3 valandas ir 38 minutes trukusio trilerio galiausiai 6:4, 6:7(5), 7:5 palaužė Graikijos teniso fenomeną.

Rafa pagerino savo paties rekordą ir šį turnyrą gimtinėje laimėjo jau 12-ąjį kartą.

Trečiajame sete 34-erių tenisininkui teko išsaugoti match point'ą atsiliekant 4:5, tačiau tai padaręs ir rezultatą išlyginęs kortų šeimininkas pakilo į lemiamą šturmą bei laimėjo kitus du geimus.

Daugiau kartų nei Barselonoje ispanas yra triumfavęs tik Prancūzijos sostinėje Paryžiuje, kur „Roland Garros“ pirmenybėse nugalėtoju tapo net 13 sykių.

Atskiro paminėjimo vertas ir S.Tsitsipo pastarųjų dviejų savaičių žygis ant grunto. Graikas iki finalo Barselonoje buvo laimėjęs 9 mačus iš eilės, visus juos – sausais rezultatais (17 setų iš eilės).

Visgi ATP 500 serijos turnyrų finalai 22-ejų talentui išlieka neįmenama mįsle – tai buvo jau 7-asis šios kategorijos finalas iš tiek pat galimų, kurį pralaimėjo Stefanos.

3 valandos ir 38 minutės – ilgiausias šio sezono mačas ATP turnyruose. Vakar (šeštadienį) Belgrade Novakas Džokovičius ir Aslanas Karatsevas surengė 3 valandų ir 26 minučių šou korte, tačiau šis sezono rekordas neišsilaikė nė paros.

Pirmadienį naujame ATP reitinge R.Nadalis susigrąžins antrąją poziciją iš Daniilo Medvedevo.

S.Tsitsipas liks penktas, tačiau graikas nenumaldomai artėja prie šiuo metu turnyruose nedalyvaujančio austro Dominico Thiemo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius