-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 11

Ričardas Berankis tris kartus dėl lietaus sustabdytoje kovoje nusileido Feliciano Lopezui 6:3, 3:6, 4:6

Antradienį geriausias Lietuvos teniso žaidėjas Ričardas Berankis pradėjo ATP 250 serijos turnyrą „Aegon championships“, tačiau jau pirmajame rate pralaimėjo 39-ąją vietą ATP reitinge užimančiam ispanui Feliciano Lopezui 6:3, 3:6, 4:6.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / „Scanpix“ nuotr.

F.Lopezo ir R.Berankio dvikova trečiajame sete buvo net tris kartus nutraukta vis iš naujo prapliupusio lietaus. Lietuvis gana užtikrintai laimėjo pirmąjį setą, tačiau antrajame ispanas atsakė tuo pačiu.

Trečiąjį setą tenisininkai pradėjo 1:1, tačiau F.Lopezui pavyko laimėti varžovo padavimą ir jis perlaužė mačo eigą bei išsiveržė į priekį 2:1. Netrukus ispanas laimėjo savo padavimą ir rezultatas tapo 3:1 F.Lopezo naudai. Visus likusius padavimus laimėjo juos turėję tenisininkai ir mačą R.Berankis pralaimėjo.

Baigęs pasirodymą pirmajame rate Lietuvos tenisininkas tenkinosi 3595 eurų čekiu.

F.Lopezas antrajame rate susitiks su vienuoliktąjį reitingą turinčiu 31-erių metų prancūzu Julienu Benneteau (ATP-34), kuris 7:6 (9:7), 6:3 nugalėjo tėvynainį 24-erių metų Adriano Mannarino (ATP-111).

Statistika: R.Berankis – F.Lopezas

Ace'ai: 13 – 9 

Dvigubos klaidos: 3 – 6

Pirmo padavimo proc.: 58 proc. – 63 proc.

Iš viso laimėta taškų: 84 – 80

Kiti rezultatai:

Lukašas Rosolas (Čekija) – Samuelis Grothas (Australija) 6:7 (7:9), 6:3, 6:2;
Denisas Istominas (Uzbekistanas) – Andrejus Kuznecovas (Rusija) 7:6 (7:2), 7:6 (7:3);
Jarkko Nieminenas (Suomija) – Ryanas Harrisonas (JAV) 6:3, 6:3.

22 metų lietuvis šiame turnyre kvalifikaciniame etape nežaidė. Tuo tarpu, 31-erių Feliciano Lopezas nusprendė dalyvauti atrankoje ir įveikęs varžovus pateko į pagrindinį etapą.  

2010 metais šie tenisininkai žaidė Vimbldono turnyre ir tada pergalę 7:5, 4:6, 6:3, 6:4 šventė ispanas. 2011-aisiais Majamyje F.Lopezas palaužė lietuvį 4:6, 7:6(5), 6:3.

Šiame turnyre dalyvauja nemažai pajėgiausių reitingo žaidėjų: antroje vietoje esantis škotas Andy Murray, šeštas čekas Tomašas Berdychas, septintas argentinietis Juanas Martinas Del Potras ir aštuntas reitinge prancūzas Jo-Wilfriedas Tsonga.

Teniso turnyro Didžiojoje Britanijoje prizų fondą sudaro 780 tūkst. eurų, o nugalėtojui be pagrindinio prizo atiteks ir 250 ATP reitingo taškų bei 86,3 tūkst. eurų čekis.

Ričardo Berankio ir Feliciano Lopezo mačas:

Pirmasis setas: Ričardas Berankis – Feliciano Lopezas 6:3

Lietuvis sėkmingai pradėjo pirmąjį setą ir pirmavo 3:0, tačiau tuomet savo padavimą laimėjo ispanas sušvelnindamas rezultatą iki 3:1. Po to savo padavimą vėl laimėjo Ričardas Berankis ir padidino persvarą iki 4:1. Feliciano Lopezas taip pat sėkmingai žaidė savo padavimo metu – 4:2. Lietuvis neklydo septintajame geime ir išsiveržė į priekį 5:2. Ispanas laimėjo savo padavimą (5:3) ir Ričardui Berankiui reikėjo laimėti savąjį, kad pergalingai užbaigtų setą. Po įtemptos kovos jam tai padaryti pavyko. Lietuvis laimėjo pirmąjį setą 6:3 prieš 39-ąją pasaulio raketę Feliciano Lopezą.

Antrasis setas: Ričardas Berankis – Feliciano Lopezas 6:3, 3:6

Antrąjį setą sėkmingai pradėjo ir tašką iškovojo Feliciano Lopezas, tačiau tuo pačiu atsakė ir R.Berankis išlygindamas rezultatą 1:1. Po to ispanas nebarstė taškų ir laimėjo savąjį padavimą – 2:1. Ričardas Berankis išlaikė lygią kovą ir laimėjo savo padavimą – 2:2. Po to F.Lopezas vėl laimėjo savo padavimą – 3:2. Deja, bet tuomet Ričardas Berankis ilgai priešinęsis turėjo padovanoti varžovui savo padavimą ir neišlaikė pusiausvyros – 4:2. Labiau patyręs ispanas be vargo iškovojo dar vieną tašką išsiverždamas 5:2. Ričardui pavyko laimėti savo padavimą ir išlaikyti intrigą šiame sete – 5:3. Nepaisant to, ispanas sausai laimėjo lemiamą geimą bei setą 6:3 ir išlygino mačo rezultatą 1:1.

Trečiasis setas: Ričardas Berankis – Feliciano Lopezas 6:3, 3:6, 4:6

Lemiamą setą Ričardas Berankis pradėjo laimėdamas savo padavimą. Tą patį padarė ir Feliciano Lopezas ir rezultatas buvo lygus 1:1. Trečiajame geime Ričardas Berankis dar kartą turėjo pripažinti patyrusio ispano pranašumą, kuris sugebėjo laimėti lietuvio padavimą ir išsiveržti 2:1. Laimėdamas ir savo padavimą ispanas pirmavo 3:1. Ričardas Berankis laimėjo savo padavimą ir rezultatas trečiajame sete tapo 3:2 ispano naudai. Setui nepasibaigus, buvo pranešta, kad žaidimas yra sustabdomas dėl prasidėjusio lietaus.

Po pertraukos kovą savo padavimų serija pratęsė F.Lopezas ir netrukus laimėjo tašką – 4:2. R.Berankio padavimų serijoje ispanas išsiveržė į priekį 40:0, tačiau mūsiškis išlygino rezultatą ir iškovojo tašką – 3:4. Mačas dėl lietaus buvo antrą kartą nutrauktas.

Po antrosios pertraukos padavinėjo F.Lopezas ir nors tenisininkai iš pradžių kovėsi lygiai (30:30), tačiau ispanas sugebėjo laimėti tašką – 5:3. Padavimą turėjo R.Berankis ir išsiveržė į priekį 30:15, tačiau mačas ir vėl buvo nutrauktas. Tenisininkai grįžo į aikštę ir R.Berankis laimėjo tašką bei sušvelnino rezultatą – 4:5. Lemiamą geimą ispanas pradėjo pirmaudamas 40:0 ir netrukus iškovojo pergalę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius