-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 13

Nemalonūs vaizdai: niekur nedingstanti trauma eliminavo R.Nadalį iš turnyro Romoje

Romoje vykstantis „Masters“ serijos turnyras „Internazionali BNL d'Italia“ ketvirtadienį prarado vieną iš pagrindinių savo favoritų Rafaelį Nadalį (ATP-4).
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / „Scanpix“ nuotr.

Aštuntfinalio dvikovoje Ispanijos tenisininkas 6:1, 5:7, 2:6 turėjo pripažinti kanadiečio Deniso Šapovalovo (ATP-16) pranašumą.

Pastarasis žaidė puikiai ir po triuškinamai pralaimėto pirmojo seto pademonstravo, kad ir žaidimo metu gali imtis drastiškų pokyčių, kurie talentingą tenisininką sugrąžina į žaidimą, tačiau visų dėmesys ir vėl krypo į Rafos bėdą, kuri iš jo gyvenimo nebeišnyks.

Tai kairiosios pėdos trauma, kuri ispaną persekioja visą jo karjerą. Ankstyvoje karjeros fazėje daktarai nesuteikė absoliučiai jokių vilčių, jog R.Nadaliui pavyks būti didžiu čempionu, tačiau jis paneigė visas išankstines prognozes ir pakęsdamas skausmą laimėjo 21 „Didžiojo kirčio“ trofėjų – daugiausiai per visą žaidimo istoriją.

Visgi bėgant metams pėdos skausmai pasidarė vis didesni ir dažnesni, netikėtai jie grunto karalių užklupo ir Romoje.

Akimirką kanadietis trečiajame sete laimėjo net 14 taškų iš eilės, o Rafa akivaizdžiai šlubavo, tačiau dvikovos anksčiau laiko nebaigė ir kovojo iki pat pabaigos.

Rimčiau pasipriešinti energijos nestokojusiam varžovui jam nepavyko – D.Šapovalovas pasiekė saldų revanšą už skaudų pralaimėjimą būtent aštuntfinalyje Romoje praėjusiame sezone, o kitame etape kausis su norvegu Casperu Ruudu (ATP-10), kuris užtikrintai 6:3, 6:4 nugalėjo Jensoną Brooksby (ATP-38).

„Aš gyvenu su šia trauma. Mano kasdienis gyvenimas yra labai sudėtingas. Stengiuosi iš visų jėgų, tačiau kartais priimti tikrą situaciją yra žiauriai sunku. Daugelį dienų aš net negaliu normaliai treniruotis. Šiandien trauma atsinaujino antrojo seto viduryje ir aš nieko nebegalėjau padaryti, tačiau Denisas žaidė tikrai puikiai. Per pastarąsias savaites įvyko daug pozityvių dalykų, tačiau kai atsitinka tai – visas pozityvumas išnyksta. Turiu su tuo susitaikyti ir kovoti toliau“, – po dvikovos kalbėjo Rafa.

Dabar pagrindinis 35-erių tenisininko tikslas – atsistatyti prieš jau netrukus prasidėsiantį „Roland Garros“ turnyrą, kuris startuos gegužės 22 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius