-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 09

Neplanuota R.Berankio dvikova – laukia dar nenugalėtas Vokietijos tenisininkas

Dar prieš keletą dienų pralaimėjus finalinio kvalifikacijos etapo dvikovą Filipui Krajinovičiui lietuvis Ričardas Berankis krovėsi lagaminus ir jau galvojo apie kelionę į kitą turnyrą, tačiau netikėtai iš turnyro išsibraukus Grigorui Dimitrovui mūsų tautietis gavo kelialapį tiesiai į antrą etapą.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / „Scanpix“ nuotr.

Ričardas Berankis (ATP-95) atrankoje buvo skirstytas tik aštuntuoju numeriu, tačiau lietuvis tapo trečiuoju pagal reitingą žaidėju, įveikusiu pirmą kvalifikacijos etapą.

Pirmieji du – Moldovos tenisininkas Radu Albotas ir prancūzas Ugo Humbertas laimėjo ir antrąjį atrankos etapą, o savojo susitikimo nelaimėjęs Ričardas automatiškai tapo pirmuoju eilėje į laisvą vietą pagrindinėse varžybose.

Pirmoji Lietuvos raketė ne tik gavo bilietą į pagrindinį „Masters“ serijos turnyrą, tačiau dėl to, jog G.Dimitrovas varžybose turėjo skirstymą, dar ir užėmė bulgaro vietą antrame etape.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Janas-Lennardas Struffas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Janas-Lennardas Struffas

O antrajame rate stipriausio Lietuvos tenisininko varžovu tapo vokietis Janas-Lennardas Struffas, ATP reitinge užimantis 55 vietą.

28-erių tenisininkas pirmame etape labai netikėtai 6:1, 6:3 sutriuškino australą Johną Millmaną (ATP-42) ir į antrą Indian Velso etapą pateko vos antrą kartą savo karjeroje.

Nors vokiečio žaidimas buvo nepriekaištingas, visgi būtent jis yra kiek parankesnis varžovas Ričardui nei Johnas Millmanas.

Trečioji Vokietijos raketė turi stiprų pirmąjį padavimą ir nesibaugina žaisti arčiau tinklo, o net 29-as ATP reitingas dvejetuose pasako, koks pavojingas J.L.Struffas yra prie tinklo.

„Scanpix“/AP nuotr./J.L.Struffas dar visai neseniai tapo vicečempionu dvejetų varžybose Dubajuje
„Scanpix“/AP nuotr./J.L.Struffas dar visai neseniai tapo vicečempionu dvejetų varžybose Dubajuje

196 cm ūgio tenisininkas, panašiai kaip ir Ričardas, nemėgsta ilgai laikyti kamuoliuko korte ir visuomet stengiasi turėti iniciatyvą savo rankose. Jei tai nepavyksta – galima tikėtis daug neišprovokuotų klaidų.

Gynyba taip pat nėra stiprioji vokiečio žaidimo pusė. Fiziniai duomenys neleidžia taip greitai judėti korte, todėl jeigu R.Berankis pademonstruos visą savo potencialą puolant, J.L.Struffui bus be galo sunku.

Nors tarpusavio susitikimuose vokietis pirmauja 3:0, paskutinysis susitikimas Miunchene įvyko dar 2014 metais. Tuomet tenisininkai žaidė ant grunto, o Ričardas, žaisdamas ant silpniausios savo dangos, laimėjo setą.

Likę du susitikimai įvyko ATP „Challenger“ serijos turnyruose.

Preliminarus dvikovos laikas – 00:00 val. Lietuvos laiku.

Jei lietuvis laimės antrojo etapo susitikimą, savo kišenę papildys 22,345 JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius