-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 29

Įspūdingame, šešias valandas trukusiame „Australian Open“ finale triumfavo Novakas Džokovičius

Pirma pasaulio raketė iš Serbijos, Novakas Džokovičius, trečią kartą karjeroje ir antrą kartą iš eilės tapo atviro Australijos teniso čempionato nugalėtoju. 24 metų tenisininkas finale po kvapą gniaužiančios ir ilgiausios turnyro istorijoje penkių setų kovos 5:7, 6:4, 6:2, 6:7(5), 7:5 nugalėjo antrą pasaulio raketę iš Ispanijos Rafaelį Nadalį.
Novakas Džokovičius
Novakas Džkovičius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Jau pati susitikimo pradžia pateisino atkaklios kovos besitikėjusių aistruolių viltis. Pirmo seto nugalėtojas paaiškėjo tik po valandą ir 20 minučių trukusios kovos. R.Nadalis pirmavo 4:2. N.Džokovičius netrukus išlygino rezultatą 4:4, 5:5. Lemiamus du geimus laimėjo ispanas ir pirmą setą – 7:5.

Antrame sete N.Džokovičius laimėjo R.Nadalio padavimų seriją ir išsiveržė į priekį 4:1. Netrukus serbas paduodamas pirmavo 5:3 ir 40:15. Tačiau padarė kelias itin šiurkščias klaidas ir pralaimėjo savo padavimų seriją. Padėties šeimininku tapo R.Nadalis, ispanas turėjo gerą progą išlyginti rezultatą, tačiau jos neišnaudojo. Rafa padarė dvigubą klaidą paduodamas ir N.Džokovičius laimėjo antrą setą – 6:4.

Ketvirtame sete N.Džokovičius pirmavo 4:3 ir paduodant R.Nadaliui 0:40. Tačiau ispanas pelnė

Scanpix nuotr./Rafaelis Nadalis
„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis

penkis taškus iš eilės ir išlygino rezultatą. Melburne ėmė lyti, mačo teisėjas paskelbė pertrauką kol Rodo Laverio areną uždengė stogas. Po kelių minučių mačas buvo tęsiamas. Abu žaidėjai užtikrintai rinko taškus po savo padavimų – 6:6.Nuo trečio seto pradžios N.Džokovičius ėmė demonstruoti aukščiausios klasės žaidimą, serbas gramdė korto linijas, o R.Nadalis tik atsimušinėjo, dažniausiai ir tai padaryti buvo bejėgis – 6:2.

Tenisininkams teko žaisti ketvirto seto pratęsimą. Kvapą gniaužiančiame tie-break‘e sėkmė lydėjo R.Nadalį. Ispanas setą laimėjo 7:6(7:5).

Penktame sete įkvėpimo apimtas R.Nadalis žaidė kantriai ir beveik be klaidų. Ispanijos tenisininkas laimėjo varžovo padavimų seriją ir pirmavio 4:2. Tačiau N.Džokovičius rado savyje jėgų ir išlygino rezultatą 4:4. Netrukus pirma pasaulio raketė dar kartą laimėjo varžovo padavimų seriją ir jau pirmavo 6:5. Pats stojo atlikti padavimus – 30:0, 30:30, 30:40, 40:40. N.Džokovičius ėmė melstis ir Dievas jo maldas išgirdo. Du taškai iš eilės ir nereali, nereali pergalė nerealiame finale.

Tai buvo jubiliejinis, šimtasis „Australian Open“ čempionatas. Ilgiausias finalas šio turnyro istorijoje ir daugelio jau dabar vadinamas gražiausiu finalu. Du geriausi pasaulio tenisininkai kovėsi penkias valandas ir 53 minutes.

 

VIDEO:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius