-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 10

„NextGen“ jaunųjų tenisininkų finale – sensacingas italo triumfas prieš favoritą

Naujausias Italijos teniso produktas Jannikas Sinneris (ATP-95) į „NextGen ATP Finals“ turnyrą Milane pateko gaudamas vardinį kvietimą, tačiau organizatorių pasitikėjimą pateisino su kaupu – sensacingai nuskynė nugalėtojo trofėjų.
Jannikas Sinneris
Jannikas Sinneris / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Finale jauniausias šio turnyro tenisininkas nepaliko vilčių 18-ai pasaulio raketei ir ryškiam ne tik mačo, bet ir viso turnyro favoritui australui Alexui De Minaurui.

Galutinis susitikimo rezultatas - 4:2, 4:1, 4:2.

Priminsime, kad jaunųjų tenisininkų finaluose buvo naudojama "Fast 4" teniso sistema, t.y. žaidžiama iki keturių laimėtų geimų (rezultatui esant 3:3 žaidžiamas tiebreak'as).

Tai buvo vos antroji 18-mečio italo karjeros pergalė prieš pirmojo 20-uko tenisininką. Mėnesio pradžioje J.Sinneris Antverpene įveikė Gaelį Monfilsą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jannikas Sinneris
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jannikas Sinneris

"Man trūksta žodžių. Alexas yra nuostabus žaidėjas, bet tiesiog stengiausi žaisti savo žaidimą ir nedaryti klaidų. Panašu, kad tai ir pavyko padaryti, todėl labai džiaugiuosi savo šiandienos pasirodymu.

Ši savaitė.., - žodžių pritrūko italas. - Žiūrovai - jų palaikymas buvo tiesiog neįtikėtinas. Nebūčiau čia, jei ne vardinis kvietimas, todėl noriu padėkoti visiems už suteiktą galimybę", - džiūgavo turnyro nugalėtojas.

Ir iš tiesų, jaunojo tenisininko žodžiuose - daug tiesos. Pavyzdžiui, jei turnyras būtų vykęs ne Italijoje, o jame dalyvauti bent vienas iš trijų neatvykusių tenisininkų (Stefanos Tsitsipas, Denisas Šapovalovas arba Felixas Augeris-Aliassime), J.Sinneris šiose varžybose net nedalyvautų.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Alexas De Minauras ir Jannikas Sinneris
AFP/„Scanpix“ nuotr./Alexas De Minauras ir Jannikas Sinneris

Čempionu tapęs Italijos talentas turnyre užsidirbo net 372 tūkstančius JAV dolerių. Tai yra daugiau, nei tenisininkui pavyko uždirbti per visus šiuos metus.

Antrus metus iš eilės finale pralaimėjęs A.De Minauras tenkinsis 295 tūkstančių JAV dolerių premija.

VIDEO: „Next Gen ATP Finals“ finale – sensacingas kortų šeimininko triumfas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius