Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 28

Nickas Kyrgiosas ATP apkaltino korupcija – tenisininkui gresia ilga diskvalifikacija

Pirmoji Australijos raketė Nickas Kyrgiosas užtikrintai laimėjo pirmojo „US Open“ rato dvikovą prieš Steve'ą Johnsoną (ATP-86), tačiau ir vėl neapsiėjo be skandalų. Tik šįkart ne aikštelėje, o spaudos konferencijoje.
Nickas Kyrgiosas
Nickas Kyrgiosas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Paklaustas, ką mano apie rekordinę 113 tūkstančių JAV dolerių baudą, skirtą jam už nusižengimus „Western & Southern Open“ turnyre Sinsinatyje, australas žodžių į vatą nevyniojo.

„ATP vistiek yra korumpuota, todėl aš nesijaudinu“, – būtent šie tenisininko ištarti žodžiai greičiausiai kainuos ne tik didelę pinigų sumą, bet ir ilgą laiko tarpą, kurį N.Kyrgiosas turės praleisti be teniso.

„Essentially Sports“ portalas pridėjo citatą iš ATP teisyno, kuris teigia, kad, žaidėjas negali viešai pasmerkti savo kolegos, žmonių grupės, turnyro, rėmėjų, arbitrų ar pačios Teniso profesionalų asociacijos (ATP).

Toks nusižengimas yra baudžiamas 100 tūkstančių JAV dolerių bauda ir/arba trejų metų diskvalifikacija.

„Scanpix“/AP nuotr./Nickas Kyrgiosas
„Scanpix“/AP nuotr./Nickas Kyrgiosas

Keli pranešimai anksčiau teigė, kad speciali komisija pradėjo svarstyti N.Kyrgioso poelgius Sinsinatyje, tačiau dabar tapo aišku, kad tenisininkas nuo bausmės neišsisuks ir bus diskvalifikuotas.

„Aš buvau nubaustas 113 tūkstančių už ką? – retoriškai klausė australas. – Kodėl mes kalbame apie tai, kas vyko prieš tris savaites, kai aš ką tik laimėjau savo susitikimą?“

Nors ATP valdyba 24-erių tenisininkui uždegė žalią šviesą dalyvauti paskutiniajame metų „Didžiojo kirčio“ turnyre, labai realu, kad po „US Open“ skandalingojo australo žaidžiant nepamatysime dar ilgai.

Pergalę prieš amerikietį S.Johnsoną jis šventė rezultatu 6:3, 7:6(1), 6:4, o antrajame varžybų etape kausis prieš prancūzą Antoine'ą Hoangą (ATP-104).

VIDEO: „US Open“: Nickas Kyrgiosas prieš Steve'ą Johnsoną

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius