-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 11

Novakas Džokovičius: „Kartais teniso kamuoliukas atrodo kaip arbūzas“

Novakas Džokovičius supranta, kad jo pasirodymas Dohos finale buvo įspūdingas. Serbas turnyro finale nugalėjo Rafaelį Nadalį rezultatu 6:1, 6:2 ir iškovojo savo 60-ą titulą karjeroje. Pirmoji pasaulio raketė įgavo pasitikėjimo savimi, kurį planuoja panaudoti visą likusį sezoną.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Dohos trofėjus turės svarbią vietą mano širdyje. Jis man primena mano senelį, kuris man yra labai brangus, – pasakojo N.Džokovičius. – Jis mane vadindavo „Sakalu“.

Finale sužaidžiau mačą, kuris yra labai arti tobulumo. Nuo pat pradžių visus smūgius atmušiau taip kaip norėjau ir planavau prieš mačą. Galiu laisvai atlikti bet kokio stiliaus smūgį.

Ypač antrame sete abejose aikštės pusėse jaučiausi labai patogiai. Būna dienų, kai teniso kamuoliuką matai kaip arbūzą. Matyt, šiandien buvo tokia diena.

Visą savaitę nepralaimėjau nė vieno seto. Kai reikėjo sužaidžiau geriausią savo mačą prieš vieną iš didžiausių savo varžovų. Tai suteikia man labai didelio pasitikėjimo savimi toliau bėgant sezonui. 

Žaidžiu geriausiai gyvenime, todėl stengiuosi vertinti kiekvieną mačą ir patirtą jausmą. Suteiktu pasitikėjimu savimi ketinu naudotis kiekviename turnyre, kuriame žaisiu. Žinau, kad tai negali tęstis amžinai, tačiau labai toli į ateitį aš ir nežiūriu.

Manau, kad kiekvienas žmogus gali pasiekti ko tik nori, – apie pergalę visuose „Didžiojo kirčio“ metų turnyruose atsakė Nole. – Jeigu daug dirbi ir tuo tiki, kodėl gi ne? Reikia įsivaizduoti šią pergalę ir jos tikėtis.

Tačiau viena yra pergalės norėti, o visai kita pasiekti. Nemanau, kad dabar tinkamas laikas kalbėti apie tokį pasiekimą. Tai įmanoma, nes 2015-ais ir 2011-ais metais man pritrūko vos vieno trofėjaus.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius