-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 20

Novakas Džokovičius apie akistatas su Rafa ir Rogeriu: „Nesijaučiu nemylimas“

Neseniai duotame interviu į pirmą ATP reitingo vietą sugrįžęs Novakas Džokovičius pasidalijo mintimis apie visuomenėje paplitusią nuomonę, jog dvikovose, kuriose serbas susitinka prieš kitus du „didžiojo trejeto“ narius, jis yra paliekamas pašonėje ir nesulaukia tokio milžiniško palaikymo. Tenisininko teigimu, taip tikrai nėra.
Novakas Džokovičius, Rafaelis Nadalis ir Rogeris Federeris
Novakas Džokovičius, Rafaelis Nadalis ir Rogeris Federeris / „Scanpix“ nuotr.

„Skaičiau daug nuomonių, kurios teigia, kad aš esu nemėgstamas, bet aš tokio įspūdžio nesusidarau, ypatingai už korto ribų, – Belgrade įvykusioje spaudos konferencijoje pabrėžė Nolė. – Net jei tai ir yra tiesa, kam man pilti žibalo į ugnį?

Nenoriu kurstyti negatyvių kalbų. Neturiu jokių blogų jausmų žmonėms, kurie manęs nepalaiko. Tačiau privalau pridurti, kad nesididžiuoju savo poelgiais, kuomet mačo metu emocijos įveikdavo savikontrolę. Visuomet pripažįstu, kai padarau klaidas ir stengiuosi jų nekartoti. Niekuomet neturėjau blogų ketinimų.“

essentiallysports nuotr./Rogeris Federeris, Rafaelis Nadalis ir Novakas Džokovičius
essentiallysports nuotr./Rogeris Federeris, Rafaelis Nadalis ir Novakas Džokovičius

Tiesa, 32-ejų tenisininkas pripažino, kad kai kuriose pasaulio vietovėse aistruoliai tikrai labiau palaiko Rafaelį Nadalį (ATP-2) ir Rogerį Federerį (ATP-3). Serbo teigimu, taip yra dėl dviejų teniso titanų indėlio šiam sportui, o ne neapykantos jam.

„Faktas, kad sirgaliai labiau palaiko Rafą ir Rogerį, tačiau taip yra dėl to, ką jie reprezentuoja tenise. Nesijaučiu nemylimas ir tikrai nemanau, kad manęs kiti nekenčia tik dėl to, kad egzistuoja Rafa ir Rogeris. Juk ir aš nebandau nuteikti visos Serbijos prieš juos“, – teigė Džokovičius.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Serbijos aistruoliai ATP taurėje
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Serbijos aistruoliai ATP taurėje

Nors Nolė daugelyje pasaulio kampelių nesulaukia tokio palaikymo kaip minėtieji varžovai, prie šių šalių tikrai negalima priskirti Australijos. Tiek Sidnėjuje, kuriame vyko finalinės ATP taurės kovos, tiek Melburne vykusiame „Australian Open“ karingai nusiteikę Serbijos aistruoliai ne tik aistringai palaikė savo numylėtinį, bet ir tapdavo tikru košmaru jo varžovams.

Štai ATP taurėje neetiškais serbų poelgiais piktinosi tiek Denisas Šapovalovas, tiek Rafaelis Nadalis.

Spaudos konferencijoje N.Džokovičius taip pat prisiminė visiškai kontrastingą atvejį praėjusių metų Vimbldone, kuomet ilgiausiame visų laikų turnyro finale jis parbloškė R.Federerį, o tuo pačiu ir centrinį kortą užpildžiusią minią, kuri buvo šveicaro pusėje.

„Kuomet aistruoliai skandavo „Rogeri, Rogeri!“, aš įsivaizdavau, kad jie šaukia „Novakai, Novakai!“, – juokavo serbas.

17-ąjį karjeros „Didžiojo kirčio“ trofėjų Melburne iškovojęs N.Džokovičius sparčiai vejasi R.Nadalį (19) ir R.Federerį (20).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius