-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 15

Novakas Džokovičius Milošą Raoničių sutvarkys kaip šiltą vilną?

„Milošas Raoničius yra labai pavojingas tenisininkas, kuris jau turėjo laimėti bent vieną „Didžiojo kirčio“ titulą. Manau, kad šioje turnyro grupėje tik jis gali nugalėti Novaką Džokovičių. Jam pasitaikė puiki galimybė nugalėti serbą.“ Tokius žodžius pirmadienį išsakė „Sky Sports“ kanalo komentatorius ir teniso analitikas Barry Cowanas. Ekspertas yra tikras, kad ketvirtoji pasaulio raketė antradienį gali pateikti staigmeną ir pirmą kartą karjeroje nugalėti 29-erių serbą. Tačiau toks scenarijus skamba kaip iš fantastikos srities.
Novakas Džokovičius baigiamąjį sezono turnyrą pradėjo pergale prieš Dominicą Thiemą
Novakas Džokovičius baigiamąjį sezono turnyrą pradėjo pergale prieš Dominicą Thiemą / „Scanpix“ nuotr.

Iš B.Cowano žodžių galima pagalvoti, kad jis tikriausiai nematė pirmos N.Džokovičiaus dvikovos „ATP World Tour Finals“ turnyre prieš Dominicą Thiemą. Nors pralaimėjo pirmą setą, antroji pasaulio raketė toje dvikovoje priminė seną gerą save ir kituose dviejuose setuose varžovą nušlavė 6:0, 6:2.

Mače N.Džokovičius nebuvo panašus į tą tenisininką, kuris kelis mėnesius vargo net su kur kas žemesnį reitingą turinčiais žaidėjais. Ne. Serbijos atstovas atrodė toks, koks buvo pirmoje sezono dalyje.

Tai buvo pirmas kartas po labai ilgos pertraukos, kai N.Džokovičiaus akys degė pykčiu, o serbiškas kraujas pradėjo virte virti. Būtent išlaisvinto serbiško charakterio nuo vasaros ir trūko jo žaidime. Po laimėto „Roland Garros“ čempionato ir pats N.Džokovičius pripažino, kad prarado dalį motyvacijos.

Tačiau, rodos, baigiamajame sezono turnyre ją serbas susigrąžino. Bet B.Cowanas vis tiek mano, kad M.Raoničius turi gerą galimybę nugalėti N.Džokovičių. Tokias viltis puoselėja tikrai ne visi.

„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius baigiamąjį sezono turnyrą pradėjo pergale prieš Dominicą Thiemą
„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius baigiamąjį sezono turnyrą pradėjo pergale prieš Dominicą Thiemą

Jei antroji pasaulio raketė antradienio vakarą žais taip, kaip tą darė antrame ir trečiame setuose prieš D.Thiemą, M.Raoničius bus sutvarkytas kaip šilta vilna. Tai nereiškia, kad N.Džokovičius laimės rezultatu 6:1, 6:1, nes kanadietį gelbės galingi padavimai, tačiau M.Raoničius vis tiek neturės realių galimybių laimėti.

Jei N.Džokovičius antradienį vėl leis save apimti pykčiui, antra grupės akistata primins kovą tarp įsiutusio liūto ir į kampą įspraustos antilopės – serbui teliks pasimėgauti grobiu.

Per savo karjeras N.Džokovičius ir M.Raoničius buvo susitikę septynis kartus. Geriausiam Kanados tenisininkui antros pasaulio raketės dar nėra pavykę nugalėti.

Šią savaitę N.Džokovičius gali tapti pirmu tenisininku istorijoje, „ATP World Tour Finals“ turnyrą laimėjusiu penkis kartus iš eilės. Apskritai serbas Londone tikisi triumfuoti šeštą kartą.

Negana to, jei taptų turnyro čempionu, N.Džokovičius susigrąžintų pirmos pasaulio raketės titulą, kurį praeitą savaitę iš jo atėmė britas Andy Murray.

Tad Anglijos sostinėje serbui motyvacijos tikrai nestigs. Viskas, ko jam reikia, kad taptų čempionu, yra šlakelis pykčio, kurio N.Džokovičiaus esybėje labai trūko nuo pat vasaros. Jei išlaisvins serbišką charakterį, sezoną pirmoje reitingo vietoje greičiausiai baigs būtent N.Džokovičius. Ką jau kalbėti apie M.Raoničiaus galimybes jį nugalėti...

AFP/„Scanpix“ nuotr./Milošas Raoničius
AFP/„Scanpix“ nuotr./Milošas Raoničius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius