Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 01 02

Nuostabų setą sužaidęs R.Berankis galiausiai neišlaikė serbiško išbandymo Dohoje

ATP 250 taškų vertės turnyro „Qatar ExxonMobil Open 2019“ aštuntfinalyje stipriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis (ATP-116) rodė pavyzdingą kovingumą, tačiau galiausiai krito po aukščiau reitinguoto serbo kojomis.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Lietuvis 6:7(4), 6:0, 5:7 nusileido Dušanui Lajovičiui (ATP-48).

Jau pati šiandienos dvikovos pirmojo seto pradžia žadėjo daug – lietuvis iš karto laimėjo oponento padavimus ir išsiveržė į priekį 2:0. Nepaisant šalto dušo, D.Lajovičius greitai persigrupavo ir išlygino rezultatą. Ričardas dar bandė paspausti varžovą, tačiau serbas žaidė vis solidžiau ir seto baigtis sprendėsi pratęsime.

Jį R.Berankis ir vėl pradėjo geriau – pirmavo 2:0. Tačiau identiškai, kaip ir seto pradžioje, oponentas iš Serbijos sugrįžo, o galiausiai keletas lietuvio neišprovokuotų klaidų padovanojo setą varžovui – 6:7 (4:7).

Antrosios partijos pradžioje pirmoji Lietuvos raketė išsaugojo labai svarbius du break point'us, o šis geimas, panašu, kad padrąsino Ričardą pradėti žaisti taip, kaip tai darė su D.Goffinu. Tenisininko puolimas buvo nuostabus, o D.Lajovičius neturėjo į tai jokių atsakymų. Rezultatas greitai tapo nepadorus – lietuvis setą laimėjo net 6:0.

Trečiame sete serbas ne tik nutraukė septynių pralaimėtų geimų seriją, tačiau sugebėjo laimėti ir lietuvio padavimus. Seto eigoje Ričardas nepasidavė, o galiausiai spaudimos pavyko – lietuvis vėl persvėrė rezultatą 5:4. Paduodant D.Lajovičiui dešimtajame geime mūsų tautietis buvo per du taškus nuo pergalės, tačiau Serbijos atstovas galingais padavimais rezultatą išlygino (5:5), o netrukus ir išsiveržė į priekį laimėdamas R.Berankio padavimus (6:5). Lietuvis dar bandė surengti lemiamą šturmą, tačiau jis buvo bevaisis.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ričardas Berankis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ričardas Berankis

Į Kataro sostinėje vykusio ATP turnyro pagrindines varžybas R.Berankis pateko įveikęs du kvalifikacijos etapus, o vakar pirmame etape pateikė milžinišką sensaciją nugalėdamas 22-ą pasaulio raketę Davidą Goffiną.

Šiame turnyre Lietuvos tenisininkas iš viso užsidirbo 20,655 JAV dolerių ir 32 ATP reitingo taškus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius